Gasztroarcok  » Termelők

Magyarádi virtus

Balla Géza

Az év bortermelője díjat a partiumi, ménesi borvidék meghatározó borásza, Balla Géza nyerte el. Az aradi borászt a Ceaușescu-rendszer örökségéről, a borkultúra „újraindításáról” és a megszenvedett ízekről kérdeztük.

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel

Koch Csaba

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel – ez lehet Koch Csaba titka, aki huszonöt éve talpalatnyi földről indult, és mára otthona, a hajós–bajai borvidék mellett Villányban és Szekszárdon is megvetette a lábát.

Száz szónak is egy a vége: ezerjó

A móri Csetvei Pincészetnél

Csetvei Krisztina nappal a szőlőt fürkészi, majd szerelmes üzeneteket ír a hordókra, de még éjszaka is a pincével álmodik. Egy „gyüttment” Móron, aki elfogulatlan ízléssel keresi az ezerjó új arcait – amelyek mára Michelin-csillagos éttermek borlapjairól néznek vissza.

Feltámasztott törökverő

Tóth András

A Dunakanyarban egy kis borászat, a Borgarázs Manufaktúra tulajdonosa azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a filoxéra hatására elpusztult bogdányi dinka nevű szőlőfajtát feltámasztja szülőfalujában, Dunabogdányban, ahonnan ez a szőlő a nevét is kapta.

A tahitótfalui Magyar Családi Gazdaság

Magyar Zsombor

Népszerű ember: sorban állás a tejautomatánál és a háziorvosi rendelő előtt is. Édesapja után ő is háziorvos és gazdálkodó lett. Tanyájuk küldetésének a génmegőrzést, mellőzött fajták nevelését tartják.

A nyughatatlan borász

Szőke Mátyás

Az egész életművet ismerte el a Magyar Bor Akadémia azzal, hogy a mátrai Szőke Mátyást választotta tavaly Az Év Bortermelőjének, aki már akkor tapasztalt ember volt, amikor 1990- ben borászkodni kezdett. A gépészből lett világlátott falusi gazda, pontosan tudja, mi a jó misebor titka.

 1. « előző
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9
 11. 10
 12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.