GasztroHírek  » 

Tésztaművészet: kreatív anyuka az új sztár

Tésztaművészet: kreatív anyuka az új sztár

2017.09.12.  | MKO

Linda Miller Nicholson, Instagram nevén SaltySeattle, az utóbbi idők egyik legsikeresebb felfedezettje a közösségi médiában. Nicholson tésztát készít, de nem a szokásos módon: természetes összetevőket felhasználva harsány színekben készíti el a természet, a képzőművészet és a divatvilág által inspirált fogásait.

A korábban csak saját kedvére kísérletező Nicholsont imádja az internet: Instagram-oldalát már 83 ezren követik, s projektjeire időközben olyan sztárok is felfigyeltek, mint Kate Hudson vagy Katy Perry.
A szivárványszín lasagne és az emoji fejekkel díszített ravioli mögött azonban komoly tudás rejlik. Nicholson a hagyományos tésztakészítést és a technológiai alapokat még gyerekkorában sajátította el német nagypapájától, később az olasz pasta rajongója lett. Rövid időre nyelvtanárként Olaszországba költözött, ahol kirándulásai során

sokat tanult a vidéki asszonyoktól,

majd hazatérve a távol-keleti tészták világával is megismerkedett.
Annak ellenére, hogy indult versenyeken és sikeres gasztroblogot működtetett, Nicholson még mindig úgy érezte, hogy nem találja a megfelelő önkifejezési formát. Édesanyaként azonban gyakran szembesült azzal, hogy fia az egészségesebb ételek felé bizalmatlanul fordul. A felismerés késztette először arra, hogy a tésztába céklát és más, élénk színű zöldséget keverjen. A színpompás fogások azonban hamarosan már nem csak családi körben arattak osztatlan sikert.
Aktív szén, cékla, áfonya, kurkuma, mángold és spenót – csak néhány az általa felhasznált színező növényekből. Nicholson állítja: a világ bármely árnyalata előállítható termékeiben is, csupán a növények ismeretére és rengeteg gyakorlásra van szükség. Tésztáihoz semmilyen adalékot nem használ, csak lisztet és a saját tyúkjaitól származó tojásokat. Amikor azonban a színekről van szó, szakít a hagyományokkal. Tervei szerint jövőre könyvben is megmutatja munkáit.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.