GasztroHírek  » 

Tischler Petra és Bicsár Attila is díjat kapott

Tischler Petra és Bicsár Attila is díjat kapott

2018.09.26.  | MKO

Átadták a „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A Dr. Sándor Dénes - a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense - által életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

Első alkalommal Lusztig Tamás, - a Hotel Flamenco nyugalmazott séfje -, Bicsár Attila - a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje -, Alexander Stockl - a Klessheim Tourism School and College in Salzburg ételkészítés és élelmianyagismeret tanára -, valamint Tischler Petra, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a The Fishmarket Key Account Managere kapta meg a díjat.

Az ünnepélyes keretek között először átadott “Pro Gastronomia” díjat Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense

a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította. 

A díjról

A szakmai díjat - alapítója szándéka szerint - évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak majd egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszék mindenkori vezetője, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Ebben az évben az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

A díjazottak 2018-ban

  • Lusztig Tamás, a Hotel Flamenco nyugalmazott séfje, aki 6 évtizeden keresztül a Danubius Hotels alkalmazottja volt
  • Bicsár Attila, a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje, a budapesti Traktor Farmfood étterem séf/tulajdonosa
  • Alexander Stockl, a Klessheim Tourism School and College in Salzburg ételkészítés és élelmianyagismeret tanára, aki 2008 óta és jelenleg is Ausztria WorldSkills szakértője a szakács szakmában 
  • Ifjúsági díj: Tischler Petra, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a The Fishmarket Key Account Managere.

A díjazottak az emlékplakett mellett az Onyx Étterem, valamint a Hotel Europa Fit Hévíz felajánlásában egy-egy vacsorameghívást, illetve kétszemélyre szóló hétvégi pihenést kaptak. 

„Ritkán ünneplünk a gasztronómia világában, hiszen az év 365 napján, napi akár 24 órában a vendégeket szolgáljuk ki.

Ezért is alapítottuk ezt a díjat, hogy évente legalább egyszer megünnepelhessük a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat.

A gasztronómia szép szakma, a sütés-főzés pedig többszörös örömszerzési folyamat. Egyrészt azért, mert öröm ételeket készíteni, másrészt öröm a vendég számára is az esztétikusan tálalt, jóízűen elfogyasztott finom étel. A készítője pedig látván az elégedett vendéget, boldog lesz és újabb energiával töltődik fel” – mondta el a díjátadás kapcsán Dr. Sándor Dénes.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.