GasztroHírek  » 

Tiszta víz, másodpercek alatt

Tiszta víz, másodpercek alatt

2019.01.15.  | Orbán Szilvia

Nem kérdés, hogy a megfelelő hidratáció elengedhetetlen, hiszen szervezetünknek sok vízre van szükséges a megfelelő, egészséges működéshez. De mit tegyünk, ha épp olyan környezetben tartózkodunk, ahol nem áll rendelkezésre tiszta ivóvíz?

A Grayl nevű, víztisztítással foglalkozó cég újonnan kifejlesztett eszközével ez sem okozhat többé problémát. A GeoPress Purifier ugyanis – amelyet a világ leggyorsabb hordozható tisztító eszközének mondanak –

mindössze 8 másodperc alatt képes kiszűrni a vízben élő kórokozókat

(többek között vírusokat, baktériumokat), üledékeket, kémiai anyagokat, nehézfémeket, illetve mikroműanyagokat, bármilyen vízmintából.

Mindössze annyi a teendő, hogy az elhagyatott aknából, vagy patakból (ami néha nem is tűnik annyira koszosnak), vagy bármilyen más kétes forrásból merített szennyezett vizet az eszközbe töltjük, majd a saját testsúlyunk segítségével átpréseljük a beépített szűrőn. A technika akár egy gyerek számára is könnyen elsajátítható, eredményként pedig biztonságosan fogyasztható ivóvizet kapunk, amelyhez eddig a világ sok táján csak palackozott víz vásárlásával juthattunk hozzá.

Az elgondolás és a megvalósítás annyira innovatív és kecsegtető, hogy a termék Kickstarter kampányában kitűzött 30 ezer dolláros célt gyakorlatilag már a közzétételkor meghétszerezte a vállalat. Most, hogy a projekt anyagi háttere teljességgel biztosított, nagy a valószínűsége, hogy az érdeklődők már a közeljövőben találkozhatnak a környezetbarát GeoPress palackokkal.

Mi az a Kickstarter?

A Kickstarter egy olyan globális, közösségi finanszírozással foglalkozó platform, amely a kereskedelemre és a kreatív ötletekre összpontosít. A vállalat központja New York, fő célkitűzése pedig az, hogy az ígéretes projekteket – amelyeknek pénz nélkül gyakorlatilag semmi esélye – segítse életre kelteni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.