GasztroHírek  » 

Tizenkét magyar menza, ahol érdemes ebédelni

Tizenkét magyar menza, ahol érdemes ebédelni

2017.10.09.  | MKO

450 forintból nehéz nagyot alkotni, de volt 12 csapat, akinek sikerült: október 6. és 8. között megrendezett budapesti versenyekkel lezárult az idei Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntő szakasza.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége által szervezett

megmérettetés témája a tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében volt.

52 indulóból a legjobb 12 közétkeztető konyha csapata jutott be a 2018. februári döntőbe.

A verseny célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése. A háromfordulós – selejtezőből, regionális elődöntőkből és döntőből álló – versenyre 2 fős csapatok (1 szakács és 1 segítő) nevezhettek. A versenyzőknek 3 fogásos, felnőtteknek szánt menüt kellett megtervezniük, amely előételből vagy levesből, főételből és desszertből áll.

A versenymenü kötelező alapanyagai között szerepelt a csirke vagy afrikai harcsa, a friss paraj és/vagy a spárga, a szezonális gyümölcsök és/vagy zöldség, valamint a rizs vagy a tészta. Az előírt alapanyagokon túl bármilyen további élelmiszert felhasználhattak a versenyzők, azonban az ételsorok elkészítésekor

a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

A versenyre összesen 52 csapat nevezett az ország minden szegletéből. Többek között budapesti, debreceni, győri, kiskunhalasi és pécsi szakácsok mérték össze tudásukat. 12 páros jutott be a döntőbe, amit 2018. február 9-én tartanak majd a budapesti Sirha kiállításon.

AA legjobbak listáját és az általuk elkészített fogások sorát ide kattintva olvashatják.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.