GasztroHírek  » 

Több mint 100 Michelin-csillagos séf érkezik Budapestre

Több mint 100 Michelin-csillagos séf érkezik Budapestre

2018.03.21.  | Sajtóközlemény

A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően 2018. március 26-án Budapest ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek. Öt ország – köztük Magyarország – ezen a gálán tudja meg, hogy mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot. Európa legismertebb séfjei közül legalább 100 érkezik a magyar fővárosba, hogy együtt köszöntsék a Michelin család új tagjait.

A budapesti gálaeseményen mutatják be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018), öt ország tudja meg, hogy mely éttermeik kaptak Michelin-csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh, valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.

A Michelin Guide munkatársai és a Magyar Turisztikai Ügynökség a díjátadó gála alkalmából a magyar fővárosba invitálták Európa Michelin-csillagos éttermeinek séfjeit, így Budapest ezen az estén az európai gasztronómia legrangosabb képviselőinek találkozóhelye lesz.

Az előzetes visszaigazolásokból az látható, hogy Európa leginkább elismert séfjei közül legalább 100 utazik a magyar fővárosba az eseményre. Közülük több mint 25-en 3 csillagos éttermek séfjei. Itt-tartózkodásuk alatt nemcsak Budapest különleges hangulatát és pezsgő mindennapjait fedezhetik fel, hanem megismerhetik a hagyomány és innováció fémjelezte magyar gasztronómiai kultúrát is.Az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bemutatása azért is különleges, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerés.

Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként a Magyar Turisztikai Ügynökség zártkörű szakmai napot szervez, ahol Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust a Belvárosi Piacon. Az MTÜ az eseményre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hív meg, akiknek rendkívüli lehetőséget nyújthat az, hogy személyesen találkozhatnak a Michelin-csillagos séfekkel.

A rendezvény emellett Magyarország és Budapest számára is páratlan lehetőség arra, hogy újfent megmutassa: készen áll, hogy további, nemzetközi szinten is fontos esemény házigazdája legyen.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.