GasztroHírek  » 

Topséfek a veganizmusról - programajánló

Topséfek a veganizmusról - programajánló

2019.02.20.  | Nábelek Zsófia

Hogyan csapódik le a gasztronómiában a vegánság elterjedése, milyen globális jelentősége van és miért fontos ezzel foglalkoznia a magyar vállalkozásoknak? Programajánló holnapra!

A Piqniq Budapest kezdeményezése az olyan előadások, kerekasztal beszélgetések szervezése, amelyek az aktuális gasztronómiai trendeket vagy problémákat járja körül. Tavaly novemberben a cukrászat állt a középpontban, a február 21-i eseményen pedig a vegán trend, a húsevés és az ezzel kapcsolatos sztereotípiák kibeszélése és eloszlatása lesz a téma. Olyan alapvető kérdéseket járnak körül, mint:

  • Miért kell mára minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
  • Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
  • Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
  • Hogyan kell meghaladni azt a hazánkban is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
  • Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?
  • Milyen kihívásokkal szembesülsz, ha vegán éttermet nyitsz vagy ha bővíted a húsmentes kínálatodat?


Az esemény három részből áll:

17:30 kezdődik a Vega Budapest kerekasztal beszélgetés, ahol a húsmentes kínálat fejlődését beszélik ki Magyarországon és Budapesten. Akik beszélgetnek:

  • Bede Anna - a vegasztromania blog szerzője
  • Szűcs Ádám -  az Egy nap a városban szerzője
  • Antalóczy György - a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro  tulajdonosa
  • Szatmári "Főzelékes" Feri - a Feri, a főzelékes blog és két szakácskönyv írója

Pethő DánielPethő Dániel
Ezután 18:20-kor Forgách Attila gasztropszichológus mesél a húsmentes trendről. Az utolsó beszélgetés 19:10-kor kezdődik, amelyben séfek beszélgetnek a vegán trend hatásáról az étlapkialításra, az éttermi kínálatra, vagy éppen a húsmentes fogásokban rejlő lehetőségekről. A beszélgetésen részt vesz:
Saás Petra - a Fruccola  tulajdonosa
Papp Péter - a Las Vegan's  étteremlánc tulajdonosa és a Vegan Garden  alapítója
Pethő Dániel -  a Csalogány26 étterem társtulajdonosa
Várvizi Péter - élelmiszermérnök, a Larus Étterem kreatív séfje
Várvizi PéterVárvizi Péter


A Piqniq nem csak gasztrovállalkozásoknak vagy szakmabelieknek ajánlja az eseményt, hanem minden érdeklődőnek - a jegyeket az alábbi linken lehet megvásárolni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.