GasztroHírek  » 

Megkóstoljuk Donald Trump borait

Megkóstoljuk Donald Trump borait

2017.03.16.  | MTI

Izgalmas pincészetek, csúcskategóriás pezsgők - aki kíváncsi, mi számít menőnek a borok világában, ne hagyja ki a VinCE-t.

Miguel Torres, Clovis Taittinger és a Roederer champagne-ház pincemestere is mesterkurzust tart a 8. VinCE Budapest Wine Show-n, melynek során számos különlegesség, többek között Donald Trump pincészetének borai lesznek kóstolhatók március 17. és 19. között a Corinthia Budapest Hotelben.

A régió legnagyobb boreseményén pénteken szakmai napot tartanak, majd szombaton és vasárnap a borkedvelőket várják a több mint 160 kiállítót felvonultató sétáló kóstolóra, valamint a hazai és nemzetközi szakemberek által tartott mesterkurzusokra és workshopokra.

A VinCE hagyományosan nagy hangsúlyt helyez a vezető champagne-házak bemutatására. Az idei év egyik vendége a Roederer, melynek mesterkurzusán maga a pincemester, Jean-Baptiste Lécaillon mutat be hét tételt, köztük egy valódi ritkaságot: az 1993-as Brut Vintage Roederert magnum palackból, valamint a ház csúcspezsgőjét, a szinte megfizethetetlen árú Cristalt.

A Taittingert Clovis Taittinger exportigazgató képviseli a pincészet mesterkurzusán, az öt kóstolható pezsgő között lesz egy jeroboám - azaz 3 literes - palackban érlelt rosé tétel is.

A szervezőknek hét év munkájába került Budapestre csábítani a világ egyik legelismertebb bortermelőjét, Miguel Torrest. A számtalan díjjal kitüntetett spanyol sztárborász valóságos borbirodalom feje: három ország hét borvidékén összesen 2432 hektáron gazdálkodik, Budapesten pedig nyolc borát mutatja be a közönségnek.

Az Elnökök és uralkodók borai című masterclass nem a borszakma, hanem a politika vezető alakjainak kedvenc tételeit sorakoztatja fel, bemutatva az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump virginiai birtokának egyik borát is. A kurzuson megkóstolható többek között az a champagne, amellyel Marilyn Monroe és Kennedy elnök koccintottak randevúik során, és az bor is, amellyel Harry herceg itta le magát a magyar határ szomszédságában.

A szőlőfajtákkal kapcsolatos genetikai kutatások néha meglepő eredményeket hoznak; a téma egyik legismertebb kutatója, José Vouillamoz most hungarikum szőlőfajták külföldi rokonairól tart előadást, Darrel Joseph az amforában érlelt borok világába vezeti be a közönséget, grúz, magyar, osztrák, horvát, szlovén és olasz tételeken keresztül, de lesz olyan mesterkurzus, melynek során 1956-os tokaji aszút és olyan is, amelyen 1983-as portóit lehet majd kóstolni.

A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább