GasztroHírek  » 

Túl nagy sikere volt a diákok sörének

Túl nagy sikere volt a diákok sörének

2018.05.15.  | Orbán Szilvia

Három szingapúri egyetemista olyan jó sört főzött, hogy az ital híre forgószélként söpört végig a kampuszon. Meg is kérték őket, fejezzék be.

A Nanyang Műszaki Egyetem (NTU) három diákja gondolt egyet, és magánprojektbe kezdett:

sört kezdtek főzni a kollégiumban. A kézműves sör annyira jól sikerült, hogy italuk híre villámgyorsan terjedt társaik körében, és a Binjai Brew névre keresztelt sörnek valódi rajongótábora lett.

A hírek szerint azonban nem mindenki volt ilyen lelkes; az egyetem vezetése figyelmeztette a fiatalokat: azzal, hogy az iskola területén végzik tevékenységüket, és eladják a terméket, megszegik a törvényeket.

Az ország vámhatóságának honlapja szerint magánszemélyek is főzhetnek sört vagy pálinkát, de csak személyes használatra, eladásra nem – ahhoz már engedélyre van szükség, írja a TheDrinksBusiness.

A sört készítő diákok egyike azt nyilatkozta, hogy ők valójában nem is árulták a főzetet:

Néhány barátunknak nagyon ízlett a sör, és tudták, hogy pénzbe kerül az előállítása, így segítettek kicsit”

– fogalmazott a leleményes tanuló a Straits Times-nak. Úgy tudni, a fiatalok keresik a lehetőséget a munka folytatására, de már legális keretek között.

Az egyetem szóvivője szerint a három tanuló tavaly szeptemberben mintegy kísérletként fogott a sörfőzésbe, egyikük ugyanis egy kaliforniai sörfőzdében töltötte a nyári gyakorlatát, és az ott tanultakat szerette volna „élesben” is kipróbálni. Az iskola elismerte, hogy diákjai kétségkívül „vállalkozó szelleműek, ám ötletüket nem a megfelelő módon” hasznosították.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.