GasztroHírek  » 

Tüü Péter a Laurel Budapestben folytatja

Tüü Péter a Laurel Budapestben folytatja

2019.07.30.  | MKO

A Magyar Sommelier Bajnok címet idén másodjára is elnyerő Tüü Péter az ország legújabb fine dining éttermében, a Laurel Budapestben folytatja pályafutását.

Az áprilisban fine dining koncepcióval megnyitott Laurel Budapest fokozatosan bővíti csapatát: ezúttal az Arany Kaviár étteremben több, mint három éven át head sommelier-ként dolgozó,

a Magyar Sommelier Bajnok címet 2019-ben másodjára is elnyerő Tüü Péterrel.

Bajnoki címei mellett Péter zsinórban háromszor is elnyerte a Magyar Sommelier Szövetség országos versenyén a közönségdíjat, amely rendre a legszimpatikusabb, egyben legvendégcentrikusabb versenyzőnek jár, illetve 2019-ben a Dining Guide az Arany Kaviár általa összeállított borlapját találta az Év Borlapja címre a legméltóbbnak.

A Court of Master Sommeliers-nél Certified Sommelier képesítést is szerző Tüü Péter megfordult korábban sommelier-ként az Alabárdos Étteremben, vezette a Terroir Club borboltját, azt megelőzően pedig külföldi fine dining helyeken edződött, köztük például a Michelin-csillagos svájci Restaurant Adlerben.

A Laurel Budapestben – szintén head sommelier pozíciót betöltve – egy

200 tételes borlapot fog kezelni,

és amellett, hogy a szintén csillagos helyeket (Costes, Costes Downtown, Onyx) bejáró Mede Ádám séf 6 és 8 fogásos degusztációs menüihez borsorokat állít majd össze, az egység részét képező, 190 fakkos bortrezort, valamint a bor- és tapas-bárként működő Winebar by Laurel borkínálatát is menedzselni fogja.

„Egy nagyon fiatal, tehetséges csapat jött össze a Laurelben, élen a séffel, Ádámmal, aki azért

alapvetően a magyar konyhából ismert ízekkel játszik,

és bevallom, ez a vonal mindig is közelebb állt hozzám. Izgatottan várom a közös munkát” – így Péter, akinek a borpárosításait már e héttől élvezhetik a vendégek a Kertész utca 29 szám alatt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.