GasztroHírek  » 

Twickel pincészet: új koncepcióval a sikerekért

Twickel pincészet: új koncepcióval a sikerekért

2019.11.12.  | Réthly Ákos

„Hogy hova?” – kérdezi a szekszárdi taxis a pályaudvaron. „Igen, igen, a Twickel Birtokra legyen szíves!” – mondjuk határozottan, de ő visszakérdez: „Az hol van?”. A cím hallatán aztán beugrik neki: „Ja, a borkombinát!”

Hiába, a több évtizedes beidegződés még a fiatalabbak gondolkodásában is nyomot hagyott. Az egykori szocialista nagyvállalat, amely később Liszt elnevezéssel változtatott korábbi termelési gyakorlatán és üzletmenetén, ma már a tulajdonosok nevén, Twickel Pincészetként keresi a helyét a magyarországi boros platformokon – nem is sikertelenül.

A cég előbb a Liszt márkanév erősítésével igyekezett piacra találni, de mára újabb koncepcióval keresi a fogyasztók bizalmát.

Jelenleg négy borcsaláddal jelennek meg

a piacon: a Twickel Liszt a mainstream, a Twickel Kajmád a prémium, a Twickel Zichy borok pedig a szuperprémium kategóriában keresettek. A Baronesse borcsalád a legkülönlegesebb Twickel ikon borokat foglalja magába.

Boraik között meghatározó fajták a tájegységre leginkább jellemző szekszárdi Kadarka és a fűszeres, a zamatos Kékfrankos, valamint a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Merlot, a Pinot Noir, a Portugieser és a különleges Syrah.

A szekszárdi borvidék Európa azon kevés bortermelő területei közé tartozik, amely a nagy európai filoxéra-pusztítást jelentősebb károk nélkül átvészelte. Mindemellett

kitűnő helyi adottság, hogy a talaj szerkezetében a vastag löszrétegek alatt homok, agyag, kőzúzalékos erdőtalaj található.

Ez az összetétel adja a szekszárdi borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait.

A Twickel Szőlőbirtok bátran néz szembe mindazokkal a kihívásokkal, amelyek korunk fogyasztói szokásait jellemzik. Tudatos piacpolitikájukkal valamennyi célcsoport számára kiváló minőségű, emlékezetes borokat kínálnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.