GasztroHírek  » 

Új csúcsétterem a régi Vízházban

Új csúcsétterem a régi Vízházban

2019.04.26.  | Zimre Zsuzsa

A Vízházban, vagy ha úgy ismerősebb, a Várkert bazárral szemben álló egykori kaszinó épületében egy alapos felújítás után tavaly nyílt meg az Ybl Budai Kreatív Ház, mely a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonában áll, és egymilliárd forintból újították fel.

Az egykori szivattyúházban a műalkotások uralják a terepet; tényleg nagy neveket prezentálnak a megnyitó óta. Most éppen Reigl Judit, a nemzetközi szinten is igen nagyra tartott, Párizsban élő festő kiállítása látható, a Makláry Kálmán gyűjteményéből származó darabokat lehet megnézni, ráadásul ingyen. Már csak ezért is megéri elsétálni a szépen renovált épülethez, ahol most nyitott meg a Felix Kitchen & Bar.

Az étterem Ybl Miklós fiának nevét viseli. Bár azt nem tudom, hogy az egykori jogászdoktor mennyire volt gourmet, ám az biztos, hogy nem szégyenkezne a névválasztás miatt.

A konyhát Kovács Árpád séf viszi,

aki korábban elég jó tapasztalatokat szerzett a 21 Magyar Étteremben, a La Perle Noireban, a Pierrotban, és a Vár: a Speizben.

Az enteriőr nagyívű, gazdagon díszített, de nem kellemetlenül rideg.

Az ázsiai és a magyar vonalat kombinálák ügyesen,

amitől egészen izgalmas ízeket szül, mint például a kacsamáj pirított szezámmal, vagy a marhatatár gyömbérrel és citromfűvel.

Nem egy laza beülős hely: a tengeri ételek és a steakek viszik a prímet, emellett izgalmas újdonságként a raw, azaz hőkezelés nélküli fogások is megjelennek az étlapon. Úgy tűnik, a séfnek nincs megkötve a keze anyagi téren, a kamcsatkai rák, a miyazaki hátszín, a languszta, a prémium steakek sora várja azokat, akik kipróbálnák az új helyet. Azért megkockáztatom, hogy a turisták lesznek többségben, euróban ugyanis jóval vállalhatóbbak az árak.

A supreme csirkemell 2900 Ft, a miyazaki hátszín 100 grammonként 16900 Ft,

a mártások 990 Forintba kerülnek, az előételek és levesek 1900-4900 Forint között mozognak, a legdrágább fogás pedig az osetra kaviár (vágótok ikrája) blinivel és tejföllel, ami 49900 Forintba kerül.
A sok finomság mellett mégis az aranygaluska érintett meg: olyan habkönnyű a tésztája, mintha felhőbe harapna az ember, szétomlik a szájban, de önmagában is elég ízletes, a vanília sodó csak extra élvezet. A séf a megnyitón hangsúlyozta, hogy a jó alapanyag mennyire fontos számára, ezért kíváncsi lettem, mi honnan érkezik. A csirke a Lazsa hústól jön,

a halak egy része a Fishmarkettől, a másik pedig a párizsi nagybani piacról, így a hajnali fogás már másnap a tányérokban landolhat.

Jelenleg 320 borból lehet választani, az új-zélandi shiraztól az elzászi borokig, de az olasz régiók és a magyar tételek is fenn vannak a borlapon. Meglepő, de a háznak még nincs sommelierje, állítólag most dolgoznak azon, hogy a megfelelő szakembert hazacsábítsák. Kiderült, hogy gondolnak azokra is, akik nem szívesen fizetnének ki 40-50 ezer forintot egy üveg borért, ezért decinként is kaphatók lesznek az italok. Az egész nap nyitva tartó hely 7:30-tól kínál reggelit, és este 11:30-ig lehet vacsorát rendelni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.