GasztroHírek  » 

Új kihívások a repülős ételek csomagolásában

Új kihívások a repülős ételek csomagolásában

2018.05.13.  | Orbán Szilvia

Az elmúlt tíz évben a repülőjáratokon fogyasztható ételekkel minden értelemben nagyot fordult a világ. Egyre gyorsabb ütemben növekedik például az úgynevezett „buy on board” (BoB), vagyis az árban nem foglalt, választható ételek kínálata, amely a csomagolás-technikai cégeket is új kihívások elé állította.

Az „ingyenes” meleg fogásoktól a fedélzeten megvásárolható ételek felé történő fokozatos elmozdulás – elsősorban a rövidebb menetidejű járatokon – remek alkalmat teremtett a melegen tálalt harapnivalók megújítására, ez azonban a csomagolások technológiájában is szükségszerű szemléletváltást igényelt.

A kihívás adott:

a csomagolásnak bírnia kell a gyártás utáni fagyasztást, majd a repülőn történő melegítést;

könnyűnek, de jól szállíthatónak, strapabírónak is kell lennie; az sem árt, ha környezetbarát; s végül,de nem utolsó sorban

elég esztétikusnak és praktikusnak is kell lennie, hogy benne tálalt ételt az utas aztán kedvvel el is fogyassza.

A British Airways-zel és a Delta Airlines-szal együtt dolgozó The Alexir Partnership új, saját tervezésű csomagolása például (Alexipack) kartonalapú. Szivárgásmentes tálcája egyaránt bírja a sütő forróságát és a fagyasztó dermesztő hidegét. A doboz jól szellőzik, és felülete remek branding lehetőségeket kínál, míg a belsejére préselt vékony műanyagréteg lehetővé teszi, hogy az ételekkel megpakolt dobozokat a hagyományos hőzáró eljárásokkal lehessen lezárni.

A repülőtéri vendéglátóhelyek kínálatával való lépéstartási kényszer, és az utazóközönség igényeinek megváltozása a légitársaságokat, illetve partnereiket is folyamatos innovációra ösztönzi. A jövő, úgy tűnik, a BoB-rendszeré; népszerűsége pedig kreatív megoldásokat igényel az ételek csomagolása terén is.

Forrás: www.foodanddrinknews.co.uk

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.