GasztroHírek  » 

Új koktélbár az Andrássy úton

Új koktélbár az Andrássy úton

2019.12.02.  | S.N.

Optika működött itt korábban, ma koktélbárt rejt az elegáns, hangulatos, és a nagy belmagasság ellenére barátságos hely: ez a Minute Lounge & Bar az Andrássy úton.

„A budapesti bárélet egyre színesebb, belpest utcáin néhol egymástól karnyújtásnyira kortyolhatunk el egy italt homályos sanghaji bárban, nagystílű amerikai italmérésben vagy egy titkos klub főhadiszállásán” – írjuk a Magyar Konyha magazin most megjelent, karácsonyi számához csomagolt Budapest Top10 Gasztrokalauzunkban, amelyben kiválasztottuk a legjobb tíz koktélbárt is.

Nem volt könnyű dolgunk, a fővárosi koktélbárok ugyanis örvendetesen szaporodnak, és amellett, hogy

a nagy öregek is folyamatosan megújulnak, az új helyek is gyökeret tudnak ereszteni: mindenki találhat a stílusának, hangulatának megfelelő bárt,

ha szeretne munka után vagy barátokkal meginni valamit. Ahogyan az elmúlt években felpezsdült a magyar gasztronómiai élet, úgy lettek nyitottabbak a vendégek a minőségi italokra is.

Most újabb koktélbárral bővült a kínálat, megnyitott ugyanis a Minute Lounge & Bar, amely az Andrássy úthoz illően elegáns, az utcára nyíló nagy üvegtábláival kellemes, hívogató helyszín. A műemlékvédelem alatt álló egykori Schossberger-palotában az elmúlt több mint 100 évben működött mozi, autószalon és nyugdíjintézet is. 2016 márciusában nyílt meg az épületben a Hotel Moments Budapest, valamint a kreatív magyar fogásokat kínáló Bistro Fine.

A Continental Grouphoz tartozó négycsillagos szálloda és bisztró felújítása során megőrizték a 19. század végi építészeti stílusjegyeket, amit art deco dizájnnal párosítottak. Most a ház eddig szemüveg-szaküzletként működő utcafronti részét is hozzáigazították a hotel megjelenéséhez, így született meg a Minute Lounge & Bar.

Több mint 180 párlattal várják a vendégeket,

akik a nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak.

A személyzettől nagyban függ a magas szintű bárélmény, a bartenderek profizmusa, közvetlensége meghatározhatja az egész este hangulatát. Nos, itt biztosan nem ér minket csalódás, a csapat tagjait úgy választották ki, hogy egymással is jól tudjanak együtt dolgozni, és a vendégekkel is megtalálják a hangot. Szívesen mesélnek is a koktéljaikról, amelyek mindegyike saját kreáció:

a klasszikus koktélokat kínáló itallap ugyanis már a múlté, a koktélkészítés külön művészet.

Nyolc signature koktélból választhatunk az itallap alapján, de a bár kollégái szívesen készítenek egyedi italokat is. A kevert italokat minimalista design jellemzi, és alapvetően helyi gyümölcsöket, fűszereket és gyógynövényeket használnak. A fűszeres sütőtökös Quintessential nevű koktél például úgy simogat a téli hidegben is, mint a felhők mögül kibújó napsugár.

Bár alapvetően az alkoholok vannak fókuszban, a snack fogások sem hiányozhatnak az étlapról. Aki különlegességre vágyik, annak a bár ikonikus ételét, a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée-t ajánlják, amelyet különböző ízesítésekben kérhetünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.