GasztroHírek  » 

Új magyar gin: itt a Búzavirág

Új magyar gin: itt a Búzavirág

2019.11.29.  | Réthly Ákos

Egy jó gin koktél alapanyagként bármilyen fogyasztói környezetben megállja a helyét. A napokban piacra került Búzavirág Dry Gin viszont minden hozzákevert más ital nélkül is nagyon finom.

Márton János főzőmester – aki elsősorban a Márton és Lányai pálinkákról ismert – valamint lelkes munkatársai három évig tartó kísérletezéssel tökéletesítették az italt. A györkönyi főzdében készülő gin alapanyaga természetesen a boróka. Ezen kívül még 23 különféle növény kerül az italba, amelyek közül az akác, a hársfa és a búzavirág publikus, ezek adják a gin fő karaktereit.

Valamennyi fűszert egyszerre áztatják, majd tornyos lepárlóval készül a párlat. Kézművesnek azért nevezik terméküket, mert egy lepárlás alkalmával mindössze 300 palacknyi gin készül.

Az ital különleges, kék színét a búzavirág adja. Ez annyira jellegzetes karaktere a terméknek, hogy egyértelmű volt, legyen a neve is Búzavirág.

Az ital hangsúlyozottan hazai vadvirágok felhasználásával készül, ami sajátosan magyar ízt kölcsönöz számára. Ezzel talán a piaci helyzete is erősödhet, hiszen így nem versenytársa az igen népszerű külföldi gineknek, hanem inkább egy különleges kiegészítője, ugyanakkor egyedi színfoltja a bárok kínálatának.

Merthogy elsősorban ezen a területen érdemes keresni ezt az italt. Önmagában – legfeljebb csak egy kis jéggel elegyítve – maradandó utóízével, nem tolakodó, mégis karakteres aromájával nagyon finom az ital, de koktél alapanyagnak is kiváló.

Prémium minőségű, lehetőleg cukormentes tonikkal fogyasztva a sokaknak ismerős gin-tonik élmény egészen új irányokba mutat,

de pezsgővel, citrommal vagy egyéb kiegészítőkkel is jól kombinálható.

Néhány évvel ezelőtt pálinkaforradalom zajlott a hazai fogyasztói körökben, de a tendencia ezen a területen is folyamatosan változik. A vásárlók új ízeket, új italokat, a termelők és forgalmazók pedig új kihívásokat keresnek. A Búzavirág Dry Gin most mindegyikük számára feltárja a rejtett tartalékok egy új dimenzióját.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.