GasztroHírek  » 

Újabb 19 brit étterem kapott Michelin-csillagot

Újabb 19 brit étterem kapott Michelin-csillagot

2017.10.03.  | MTI

A Brit-szigeteken újabb 19 vendéglőt talált kitüntetésre érdemesnek a Michelin francia étteremkalauz, ezzel 175-re emelkedett a csillagos éttermek száma Nagy-Britanniában és Írországban.

A rangos gasztronómiai kalauzba felvételt nyerő vendéglők közül egy kapott három csillagot, egy két csillagot és 17 egy csillagot - közölte hétfőn a Michelin a két országra vonatkozó 2018-as kötet megjelenését bejelentve.

A három csillagot Araki Micuhiro japán séf The Araki nevű londoni szusivendéglője nyerte el.

A mesterszakácsnak ez már a második 3 Michelin-csillagos étterme, mivel évekkel korábban hasonló tokiói vendéglője is kiérdemelte az elismerést.

Az Araki 300 fontért (106 ezer forint) kínál 200 éves tokiói recept szerint készült, "Edo-stílusú" szusifogásokat.

A mindössze kilencfős étteremben minden vendég az asztalfőn ül a vendéglátóhely honlapja szerint.

További négy étterem megőrizte három csillagját, köztük Alain Ducasse híres francia mesterszakácsnak a londoni The Dorchester szállodában lévő étterme.

A kétcsillagos brit vendéglők számát Claude Bosi séf Bibendum nevű, francia fogásokat kínáló londoni étterme gyarapította, ezekből összesen 19 van.

Az egycsillagos nagy-britanniai és írországi vendéglátóhelyek száma 17-tel 150-re emelkedett, az újak között szerepel a La Dame de Pic, amely immár a hetedik Michelin-csillagot hozta Anne-Sophie Pic világhírű francia séfnek.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.