GasztroHírek  » 

Újabb hat étterem kapott Michelin-csillagot Szöulban

Újabb hat étterem kapott Michelin-csillagot Szöulban

2017.11.09.  | MTI

Huszonnégy szöuli éttermet, köztük hatot újonnan érdemesített csillagra a Michelin francia étteremkalauz, amely másodszorra mérte fel a tízmillió lakosú dél-koreai főváros gasztronómiai kínálatát.

A felkapott Gangnam negyedben működő előkelő Gaon nevű koreai étterem, valamint a La Jeon, a Hotel Shilla tradicionális vendéglője ismét a legmagasabb elismerésnek számító három csillagot érdemelte ki.

Izgatottan jelentjük be, hogy újonnan felfedezett éttermekkel bővült a válogatásunk, ami a szöuli konyhaművészet dinamizmusának bizonyítéka" 

- fogalmazott Michael Ellis, a Michelin nemzetközi igazgatója, a Szöulban megrendezett szerdai díjátadó ceremónián.

Két étterem - a Csungszik és a Kodzsima Szusi - két csillaggal debütál a kalauzban, míg a Gotgant és a Kvon Szuk Szút ezúttal is méltónak találta a két csillagra az étteremkalauz, amelytől további 18 vendéglátóhely, köztük négy újonnan kapott egy csillagot.

A 2018-as szöuli Michelin-kalauz koreai és angol nyelven jelenik meg. A teljes válogatás a kiadvány honlapján is elérhető.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.