GasztroHírek  » 

Újabb siker a magyar szakácskönyvnek

Újabb siker a magyar szakácskönyvnek

2019.02.14.  | MKO

Bezzegh Éva 12 hónap című “salátaenciklopédiája” 4 kategóriában is finalista a 2019-es Gourmand International versenyen, a gasztrokiadványok világversenyén.

Az Artbeet kiadó gondozásában 2017 novemberében megjelent 12 hónap – Saláták egész évre című receptkönyv sikere a megjelenés óta töretlen. Pozitív hazai olvasópiaci és szakmai fogadtatását követően pár hónappal

nemzetközi szinten is komoly elismerést kapott a kötet: a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyén, az A’ Design Awards megmérettetésen ezüst minősítést zsebelt be az alkotócsapat,

Bezzegh Éva, Török-Bognár Renáta és Laki Eszter grafika és vizuális kommunikáció kategóriában, több mint 180 résztvevő ország 22 ezer beadott pályamunkája közül. A hazai dizájszakma is méltatta a receptalbumot: a Magyar Formatervezési Díj 25 másik kiemelt pályamunka mellett állította ki a könyvet az őszi Dizájnhét keretében.

A 12 hónap aktuálisan a Gourmand International szervezet World Best Cookbook Awards díjáért versenyez többezer nyomtatott, online, televíziós, kereskedelmi és ingyenes gasztro témájú kiadvánnyal a világ 216 országából. Az idén 24. alkalommal megrendezett versenyen korábban már szerepelt jó eredménnyel hazai produktum: egyebek mellett 2017-ben a Boook Kiadó gondozásában megjelent angol nyelvű Hungarian Dessert Book című Bereznay Tamás kötet végzett első helyen desszert kategóriában.

A magyar gasztrokönyvkiadás több jeles képviselője nevezett idén is számos kiadvánnyal és került a legjobbak közé, azonban

egy hazai könyv sem szerepelt még a verseny történetében egyidőben 4 kategóriában finalistaként.

Bezzegh Éva szerző, Török-Bognár Renáta fotós és Laki Eszter grafikus közös alkotása a legjobb nemzetközi és a legjobb kelet-európai receptkönyv, valamint a legjobb fotó és a legjobb dizájn kategóriákban váltotta a nevezést szűkített listás pozícióra.

A nyomtatott kiadványok versenyének eredményhirdetésére és díjkiosztójára várhatóan 2019. Július 3-7-én megrendezendő Macaoi Nemzetközi Könyvvásáron tartott gálaest keretében kerül sor, Tajvanon. Ott derül ki, hogy a 12 hónap hány kategóriában és hol végez a Gourmand International idei versenyén.

Mi ez díj?

Az 1995-ben, Edouard Cointreau által alapított Gourmand World Cookbook Awards célja, hogy a nagyközönség figyelmét felhívja a nemzetközi kulináris, szakács és borász szakirodalom kiemelkedő produktumaira, hozzásegítse a minőségi alkotásokat és készítőiket ahhoz az ismertséghez és elismertséghez, ami őket a teljesítményük alapján megilleti, összekösse a piac releváns szereplőit, és ösztönözze a nemzetközi gasztronómiai szakirodalom színvonalának folyamatos fejlődését.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.