GasztroHírek  » 

Ütős este lesz: együtt főz a két séfzseni

Ütős este lesz: együtt főz a két séfzseni

2019.10.11.  | Orbán Szilvia

December elsején a kulináris világ ünnepelt séfjei közösen vonulnak majd a konyhába, hogy különleges menüsorral örvendeztessék meg a szerencséseket.

Igazi „one night only” eseményre készül Mauro Colagreco és Massimo Bottura: a harmadik alkalommal megrendezett, Once Upon a Kitchen (Volt egyszer egy konyha) nevű programon a Mirazur étterem séfje és az Osteria Francescana konyhafőnöke többfogásos menüvel készül a miami New World Center vendégeinek, akik – a mai gasztronómia vitathatatlanul két legelismertebb személyisége mellett – további két „nagymenő”, Alex Atala és Antonio Bachour alkotásaiba is belekóstolhatnak majd, írja a FoodAndWine.

Kik ők?

Mauro Colagreco argentin-olasz séf, a franciaországi Menton városában működő, három Michelin-csillaggal rendelkező Mirazur étterem séfje, mely idén a World’s 50 Best Restaurants listájának élén végzett, így lényegében a kulináris világ tetejére került.

A lista 2018-as, illetve 2016-os bajnoka, Massimo Bottura a modenai Osteria Francescana ünnepelt konyhafőnöke, akit

idén a Time magazin a világ egyik legbefolyásosabb emberének nevezett.

Alex Atala Sao Paolo-i étterme, a D.O.M. 2012-ben a 4. helyen végzett a világ éttermeinek ranglistáján, jelenleg pedig ez a vendéglátóhely birtokolja az „Acqua Panna Best Restaurant in South America” címet, vagyis Dél-Amerika legjobb éttermének tartják. Atalával készült interjúnkat itt olvashatják.

Antonio Bachour pedig tavaly, a The Best Chef Awards-on lett a világ legkiválóbb cukrásza.

„Ez gyakorlatilag példátlan”, fogalmaz közleményében a három esztendővel ezelőtt megálmodott rendezvény mögött álló GR8 Group vezetője, Barnabas Carrega.

„Ezekkel a legendákkal egy tető alatt lenni, sőt, megkóstolni a főztjüket, egy olyan lehetőség, ami csak egyszer adódik az ember életében.

Már az is óriási dolog, ha valaki megízlelheti a világ legjobb konyhafőnökének valamely ételét – mi viszont most rögtön két séfóriást hozunk el.”

A pontos menüsorról egyelőre nem sokat tudni, azonban a reménybeli vendégek számíthatnak arra, hogy számos olyan ikonikus fogással találkoznak majd, amelyek híressé tették a négy kiválóságot.

„Ez a vacsora minden elképzelhető várakozáson túl fog tenni”, ecseteli Carrega.

A vacsora előtt az elismert mixer, Alex Ott kézműves koktéljai várják majd a vendégeket, az ételekhez pedig Roberto Cipresso nemes italait szolgálják fel –

ő az a borász, akit annak idején felkértek, hogy II. János Pál pápa részére alkosson meg egy különleges cuvéet.

Az elit eseményre asztalt, de akár egy-két széket is lehet még foglalni a GR8 honlapján, 5000-1500 dolláros (1,5 millió – 450 ezer forint) áron, négy kategóriában – a „legolcsóbb”, úgynevezett Silver székek cikkünk megszületésekor már mind elkeltek.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.