GasztroHírek  » 

Változik a Bocuse versenyszabályzata

Változik a Bocuse versenyszabályzata

2018.04.11.  | MKO

Nemrégiben nyilvánossá tették a torinói Európai Válogatóra vonatkozó versenyszabályzatot, amelyben van néhány markáns változás, amely Pohner Ádám és a magyar csapat felkészülését is befolyásolhatja.

1. Az eddig megszokott 14 adag helyett mindkét ételt 15 adagban kell elkészíteni. Ez azért jelenthet nagy változást, mert

felrúgja a páros elrendezéseket.

2. A vegetáriánus tányérnak ezúttal lesz egy titkos alapanyaga, amelyet nem lehet előre tudni, és amely – jelen pillanatban úgy tűnik – bármi lehet. Idén, a szokásostól eltérően, előre kiadták a piaclistát, azaz hogy milyen alapanyagokból lehet majd válogatni a versenyt megelőző napon. A lista ezúttal rövidebb, mint a korábbi években.

3. A hústállal kapcsolatban is vannak újdonságok. Idén a hústál kitálalásánál kötelező alátétet használni, amelyen kell lennie egy side dishnek, és az olasz hagyományoknak megfelelően egy szószós edénynek is.

Pohner Ádám és a magyar csapat továbbra is töretlenül készül a júniusi megmérettetésre. Mint az már hivatalos, a magyar csapat az első napon, június 11-én, negyedik rajtolóként kezdi majd meg versenyzését.

Pohner Ádám a Magyar Konyhának elmondta: "Mindig lehet számítani változásokra, ezeket figyelembe kell venni, majd meg kell ugorni.

Nem olyan súlyú ez a módosítás, ami felborítaná a felkészülésünket - Vomberg Frigyes coach segítségével dolgozunk, már körvonalazódott a versenymenü, amit az olaszországi Bocuse d'Or Europe-ig szeretnénk tökéletesíteni."

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.