GasztroHírek  » 

Vegán sajttal próbálkozik a Pizza Hut

Vegán sajttal próbálkozik a Pizza Hut

2017.10.08.  | Hírszerkesztő

A vegánok sem csak csírákon és zöldségen élnek. Ők is szerethetik például a pizzát, amit viszont nem egyszerű beszerezniük: vagy elkészítik maguknak a saját igényeik szerint, vagy állati eredetű feltétek nélkül kérik a pizzériában. De sajt nélkül, ugye egy pizza sem az igazi.

Úgy tűnik az egyik legnagyobb pizzabirodalom, a Pizza Hut, nyitott a probléma megoldására: bejelentették, hogy vegán sajtok felhasználását tervezik éttermeikben; projektjükben a VioLife https://violifefoods.com – amelynek legutóbbi nagy dobása a vegán halloumi forgalomba hozatala volt – termékeit használják majd. A hír kevéssel a Pizza Express saját tejtermékmentes sajtjának nyári sikere után érkezett.

A kínálat vegán termékekkel történő bővítésével a pizzériák egy eddig kiaknázatlan és létező keresletet igyekeznek kielégíteni, bár a trend eddig nem minden pizzaláncot érintett meg. Bőven akadnak még olyan éttermek, amelyek sem feltétet, sajtot, de még vegán alapot sem kínálnak vásárlóiknak.

A kísérlet egyelőre az Egyesült Királyságot érinti: Pizza Hut új, vegán sajttal készült termékei csak néhány brit városban kerültek forgalomba, első körben mindössze két hónapig – október 2-től november 26-ig. Megfelelő érdeklődés esetén azonban meglehetősen esélyes a termékskála bővítése más országokban is. Pizzaimádó vegánok, van remény.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.