GasztroHírek  » 

„Vidd el sörözni a fatert!” - Rendhagyó apák napja lesz több kézműves sörözőben

„Vidd el sörözni a fatert!” - Rendhagyó apák napja lesz több kézműves sörözőben

2018.06.04.

„Vidd el sörözni a fatert!” jelszóval hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust.

Az apák napját a XX. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként, június harmadik vasárnapján, előbb az Egyesült Államokban, majd egyre több országban. Az ünnep lényege, hogy ráirányítsa a figyelmet az édesapák családban betöltött szerepére.

Miközben az apák napjának ismertsége egyre növekedett, az USA-ból induló sörforradalom megteremtette az APA, vagyis american pale ale típusú söröket. A Kiskunfélegyházán működő Bäder Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin közös akciója az APÁk Napja pedig épp arról szól, hogy ünnepeljük együtt a sörtípust és az édesapákat, erre pedig remek alkalom megkóstolni együtt az american pale ale söröket!


A Beerporn.hu-ról

A 2016 februárjában indult, 2018 elején megújuló Beerporn.hu Magyarország legnaprakészebb sörmagazinjaként hétről-hétre népszerűbb a tudatos sörfogyasztók, a sörkultúra, valamint a sör és gasztronómia iránt érdeklődő közönség körében. A magazin a friss hírek, érdekességek, főzdelátogatások, interjúk közlése mellett programajánlóval, gasztrotippekkel és egyéb informatív tartalmakkal látja el a sörök világa iránt érdeklődő olvasókat.

Az American Pale Aleről

Az american pale ale tökéletes példája az USA-ból indult sörforradalom alkotta sörtípusnak. Az india pale ale karakteres komlóízét megőrizve igyekeztek alacsonyabb alkoholtartalmú, könnyedebb söröket készteni, amelyek egyértelműen a felhasznált komlók aromáiról szólnak. Az első nagy mennyiségben készült american pale ale-t 1981-ben dobta piacra a Sierra Nevada Brewing Company, Sierra Nevada Pale Ale néven.

Az APÁk Napja 2018, azaz a Bäder Sörfőzde American Pale Ale söre Azacca és Citra komlókkal hidegkomlózott ale, amelynek második változata, az első verzióhoz képest dupla mennyiségű aromakomlóval készült, és ennek köszönhetően rendkívüli, trópusi gyümölcsös karakterrel rendelkezik. Illatában és ízében egyaránt megjelennek a markáns citrusos, mangós zamatok, amelyet könnyed keserűség kísér. A friss, üde gyümölcsös ízek a kortyok után is dominánsak maradnak a szájban.

Az APÁk Napja során pedig számos alkalom lesz a közös sörkóstolásra a vasárnapi ünnepet megelőző, pénteki kóstolónapon, június 15-én,

amikor több kézműves sörözőben is egyszerre kerül csapra az APÁk Napja 2018. vagyis a Bäder Sörfőzde frissen elkészült American Pale Ale söre,

amely tökéletes példája a stílusnak: Világos, könnyű, felső erjesztésű sör, amely a felhasznált komlóknak köszönhetően a végletekig aromás, sokszor citrusos, kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű.

A Bäder Sörfőzdéről

A kiskunfélegyházi Bäder Sörfőzde 1998 óta áll a jelenlegi tulajdonos, Tóth Miklós családjának tulajdonában. Korábban csupán egy fajta világos sört készítettek, majd az újhullámos sörök népszerűségének növekedésével és az újonnan nyíló sörfőzdék növekvő igényének köszönhetően magas minőségű alapanyagok jelentek meg a piacon, ezt kihasználva ők is elkezdték fejleszteni a termékpalettájukat.

A Bäder célja jelenleg az, hogy a népszerű sörtípusokból olyan saját verziókat készítsenek, amelyek hosszú távon jelen lehetnek a piacon. A télen szép sikereket elért Félegyházi Stout után egy Strong Ale következett, a legújabb sörük pedig egy American Pale Ale, amely 2018-ban az APÁk Napja söre.

A résztvevő vendéglátóhelyek, amelyekben frissen csapolva kóstolható meg a sörkülönlegesség:

  • Legfelsőbb Beeróság
  • Lumen Kávézó
  • Pepin Kézműves Söröző
  • IF Cafe Jazz Club
  • Ganz Söröző
  • Wunder Sörművek
  • Beer Brothers Budapest
  • Léhűtő Craft Beer Bar
  • A sör üveges változata elérhető a Beerselection sörszaküzletben

További információk: www.apaknapja.eu, Facebook esemény

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.