GasztroHírek  » 

Világbajnoki címért küzd az Avalon Ristorante cukrásza

Világbajnoki címért küzd az Avalon Ristorante cukrásza

2018.11.12.

A miskolctapolcai Avalon Ristorante csapata már számos versenyen bizonyította kiválóságát. Cukrászuk, Nagy Csaba, a magyar csapat tagjaként a luxemburgi Culinary World Cup világbajnokságon 50 nemzet versenyzőjével száll szembe.

Nagy Csabának nem idegen a versenyzés élménye. Tehetségét már olyan rangos versenyeken bizonyította, mint a Kanári-szigeteki 2. Abszolút Regionális Cukrász Bajnokság, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság, vagy például a III. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny, melyeken mind dobogós helyezést ért el. Ezeket követően még nagyobb kihívásra vágyott.

Amikor tudomást szerzett róla, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) szakácsokat és cukrászokat keres a nemzeti és nemzeti junior válogatottba, azonnal lecsapott a lehetőségre. Ezután közel egy évig próbák sorozatát kellett teljesítenie, melyek közül a baktalórántházi, a debreceni és a budapesti nyilvános keretek között zajlott.

"Igyekeztem már a próbákon is a lehető legjobban teljesíteni és kihozni magamból a maximumot. Úgy álltam hozzá, mintha már élesben zajlana a verseny és a világbajnokság zsűrijének készíteném a tányérdesszerteket. Mondanom sem kell, mennyire örültem a hírnek, hogy november 21-én én is a magyar csapattal utazhatok Luxembourgba, a Culinary World Cup szakács és cukrász világversenyre! Ráadásul nem is akármilyen csapattal!

A versenyen olyan ismert és elismert szakmabeliekkel dolgozhatok együtt, mint például Volenter István séf, aki a magyar válogatott csapatkapitánya. Nagy segítséget nyújtanak számomra a munkatársaim is, hiszen az Avalon Parkban is mindenki támogat céljaim elérésében és segítenek cukrász karrierem tökéletesítésében!”

– nyilatkozta Nagy Csaba, az Avalon Ristorante cukrásza.

A világbajnokságt november 24-28. között rendezik, ahol közel 50 nemzet versenyzője vesz részt.

A 10 fős magyar csapatra egy hidegkonyhai és egy melegkonyhai részen is várnak kihívások.

Csabának hat tányérdesszertet kell elkészítenie, melynek elbírálásában a világ minden pontjáról érkező gasztronómiai szakember részt vesz.

"Rendkívül jó érzés látni, hogy ilyen fiatalon határozott céljaik vannak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék őket!

A Culinary World Cup egy új kihívás, ugyanakkor még egy bizonyítéka annak, hogy nemzetközi díjnyertes éttermünkben a világ kiválóságaival versengő munkatársak várják nap mint nap a vendégeket!”

– nyilatkozta Bajusz Gergő, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.