GasztroHírek  » 

Világhírű buborékok a Gourmet Fesztiválon

Világhírű buborékok a Gourmet Fesztiválon

2019.05.15.  | S.N.

A világ egyik leghíresebb pezsgőjét is megkóstolhatják azok, akik május 16-19. között kilátogatnak a Millenárisra. Szombaton lesz pezsgőkurzus és pezsgős ebéd is.

Ferrari – ez a név jól cseng az olasz csúcsteljesítmények között, ezúttal azonban nem autóról, hanem egy százéves múltra visszatekintő pezsgőről van szó, amely a készítője szerint az olasz életszeretetet és ízlést adja vissza.

A legenda szerint a pezsgőt a 17. század legvégén egy világtalan francia pap fedezte fel. A szokatlan borkészítési módszereiről híres szerzetes épp egy hordóból akart mintát venni, amikor a bor kifröccsent a lopóból. Ajkához emelete, megízlelte, s mintha Isten kezét érintette volna, izgatottan kiabálni kezdett:

„Siessetek, testvéreim, csillagokat iszom!”

A csillagok szén-dioxid buborékok voltak, a borász: Dom Perignon. Azóta „csillagokat inni” megszokott élvezetté vált, a legjobb pezsgőket azonban ma sem mindennapi luxus megkóstolni. 

Ferrari 1902 óta Olaszország legjobb habzóbora, ellenállhatatlanul elegáns buborékai az olasz életszeretet testesítik meg – így mutatja be magát a Garda-tótól északra, Trentóban székelő pezsgőpincészet. Van is mire büszkének lenniük: 2006 óta érlelt rosé riserva pezsgőjük éppen most kapott 98 pontot a Wine Advocate szaklaptól, ami a legmagasabb pontszám, amit valaha olasz habzóbor kapott. Ők ezt úgy értelmezik, hogy a legjobb champagne-i pezsgőházak közelébe jutottak és forradalmasították az olasz hagyományos érlelésű pezsgők világát, márpedig Giulio Ferrari pontosan ezzel az ambícióval alapította a pezsgőházát. Később Bruno Lunelli és

fiai voltak azok, akik első számú olasz pezsgővé tették a márkát, amelyet ma a család harmadik nemzedéke képvisel.

„Harmónia a természet és az ember közt” – hangzik a mottójuk, ennek megfelelően szőlőültetvényeiket organikusan művelik, különös gondot fordítva a biológiai sokszínűségre.

Ha azt szeretnénk tetten érni, hogy a Ferrari miben is testesíti meg az olasz életérzést, akkor azt mondják, pezsgőik elegánsak, mégis könnyedek, buják és robbanóan gyümölcsösek, egyszóval ellenállhatatlanok. Ezt most a Gourmet Fesztiválon is megtapasztalhatjuk, a világ legjobbjai közt számon tartott pezsgő ugyanis több programon is megjelenik.

Május 18-án, szombaton 13 órától a kortárs magyar csúcsgasztronómia és az olasz életérzés találkozik, a Ferrari pezsgőkhöz ugyanis a friss Michelin-csillagos Stand éttermet vezető séfpáros, Széll Tamás és Szulló Szabina készít ebédmenüt. Szintén szombaton 16 órától pedig a pincészet szakembere mesterkurzuson mutat be egy különleges válogatást a márka legjobbjaiból: Ferrari Maximum Brut, Ferrari Maximum Rosé, Ferrari Perlé, Ferrari Perlé Zero, Ferrari Lunelli Riserva és Ferrari Giulio Ferrari kerül terítékre. Aki ezekre nem jut el, a fesztivál többi napján is megkóstolhatja a Ferrari-pezsgőket a Borguru standjánál.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.