GasztroHírek  » 

Világsiker a magyar sajtoknak

Világsiker a magyar sajtoknak

2017.06.16.  | MKO

Jelentős hátrányt kell leküzdeni a magyar sajtoknak, de úgy tűnik, végre sikerült áttörni az elmúlt évtizedek során magunk köré épített falakat: idén végre bekerültek hazai termékek a világ egyik legrangosabb sajtversenyére, a Mondial du Fromage-ra, ahonnan arany-, ezüst- és bronzérmet hoztak haza.

A keménysajtok között

a Sümegtej családi vállalkozás Ranolderje lett első

– a fél évig érlelt sajt karakteres, nevét Ranolder János püspökről kapta.
Ugyanebben a kategóriában a második helyezett a Magyaralmási Agrár Zrt. Pater sajtja lett – ezt kilenc hónapik érlelik, mielőtt a vevőkhöz kerülne.
A félkemények kategóriában szintén a Sümegtej lett sikeres: Panarellájuk harmadik helyezést ért el. A rugalmas fajta hathetes érlelésű, penészes kérge teszi igazán karakteressé.
A Mondial du Fromage kiállítása június 11-13. között zajlott Párizs mellett, Tours városában. A sajtokat terjesztő SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője, Gábossy Ádám szerint a verseny alatt már megkezdődtek a tárgyalások: több ország is forgalmazná a nyertes magyar sajtokat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.