GasztroHírek  » 

Világversenyt nyert Bereznay könyve

Világversenyt nyert Bereznay könyve

2017.06.07.  | MKO

Bereznay Tamás "Hungarian Dessert Book" című kötete nyerte a Gourmand World Cookbook Awards-ot desszertek kategóriában, Kínában. A 99 ország részvételével zajló, közel ezer szakács- és süteményes könyv megmérettetésén két másik magyar siker is született.

Kategóriájának legjobbja lett Bereznay Tamás külföldieknek szánt könyve, a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent ’Hungarian Dessert Book’ című munka, amelynek már a szűkített listába való bekerülése is megtiszteltetés volt, ám a különleges szakácskönyv többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé a rangos nemzetközi versenyen.

A népszerű magyar séf - aki számos nagy sikerű szakácskönyv szerzője és egyben a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, valamint a Hentesek című főzőműsor házigazdája - a hazai konyha legnépszerűbb, ínycsiklandó finomságait gyűjtötte össze 176 oldalon.

A zsűri tagjait nemcsak a több tucat profin összeállított recept, de az inspiráló vizuális megjelenés is lenyűgözte: a borító arculatának koncepcióját Földi Hajnal, a BOOOK Kiadó művészeti vezetője dolgozta ki. A gyönyörű, szigorú szabályokat követő kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.

A BOOOK Kiadónak egyedüli magyar indulóként további két könyve, Bezselics Ildikó ’Magok a konyhában’ című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között, dr. Andrási Nóra ’Mindenmentes’ című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és kanadai versenytársakat.

Mi a Gourmand World Cookbook Awards?

A Gourmand World Cookbook Awards versenyt a francia származású Edouard Cointreau alapította 1995-ben. A minden ország és nyelv számára nyitott és ingyenes megmérettetés lehetőséget ad a könyvkiadók, séfek, bloggerek számára a bemutatkozásra gasztronómia témakörben. Idén a kínai Yantai-ban zajlott a ceremónia, ahol a BOOOK Kiadó vezetője, Széplaki Péter személyesen vette át a díjakat.
 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.