GasztroHírek  » 

Weissgerber lett az év séfje Ausztriában

Weissgerber lett az év séfje Ausztriában

2018.04.14.  | Orbán Szilvia

A szakma a burgenlandi Taubenkobel étterem séf-tulajdonosát, Alain Weissgerbert választotta a legjobbnak.

Az elismerést a Rolling Pin német nyelvű, nemzetközi gasztromagazin felhívására, az osztrák vendéglátóipari (gasztronómia és szállodaipar) ágazatban tevékenykedő kollégáktól beérkezett, mintegy 9300 szavazat alapján ítélték oda Weissgerbernek. A díj nem csupán a séf számára meghatározó; az étteremnek is újabb mérföldkő: az elmúlt években kapott számos osztrák és nemzetközi elismerés betetőzése.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy ennyien ellátogatnak hozzánk, ide, vidékre, és ennyien kedvelnek minket. Hálásak vagyunk minden elismerésért, ezért a díjért pedig most kifejezetten, hiszen kollégáktól és szakmabeliektől kaptam visszajelzést.

Hálás és büszke vagyok”

– fogalmazott az év séfje, Alain Weissgerber, aki április 10-én vehette át a díjat.

A Rolling Pin díjak egyébként már nem ismeretlenek a Taubenkobelnél, hiszen tavaly Weissgerber felesége, Barbara Eselböck mint az étterem társtulajdonosa és háziasszonya vihetett haza tőlük egy megtisztelő díjat.

Taubenkobel régen és ma

A Taubenkobel egy valódi közép-európai kulináris oázis, amelyet Bécstől délre, a burgenlandi borrégióban, közel a magyar határhoz találunk. A valaha Burgenland legolcsóbb helyének számító Taubenkobel ma 12 luxus vendégszobával, egy kitűnő elit, és egy másik, lezserebb étteremmel, gyönyörű kertekkel és egy természetes úszómedencének átalakított, kis tóval büszkélkedhet. A helyet 34 éve még Barbara szülei – Walter és Eveline Eselböck – nyitották, s az azóta eltelt évek alatt folyamatosan fejlődve-gyarapodva nőtte ki magát apró étteremből a mai csodás vendéglátóhellyé. A Taubenkobel étterme két Michelin-csillaggal is büszkélkedhetett egészen 2010-ig, amikor is a Michelinnél úgy döntöttek, hogy attól kezdve a kalauz Bécset és Salzburgot kivéve nem rangsorolja más osztrák városok éttermeit; ezzel a döntéssel akkor a vidéki Ausztriát mintegy 30 Michelin-csillagtól „fosztották meg”.

Szakmai berkekben továbbra is nagyra tartják az itt folyó munkát: a Gault&Millau 20-as skáláján a Taubenkobelt kiváló 18-asra értékelték – az elismerés még nagyobb, ha tudjuk, hogy a kalauz ötven éves fennállása alatt a maximális 20-ast mindössze kétszer ítélték oda. Az étterem a német nyelvterület két, legnagyobb tiszteletben álló kulináris kiadványánál is kitűnően szerepelt: az A la Carte-nál 5*-ot, a Falstaffnál pedig a 100-ból 96 pontot érdemelt. A Taubenkobel 2016-ban felkerült a Forbes „16 Cool Places to Eat” listájára, és szerepel a „Michelin Stars – Tales from the kitchen” című, 2017-es dokumentumfilmben is.

A Taubenkobel Instagram-oldalát érdemes követi!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.