GasztroHírek  » 

Wolfgang Puck étterme „lángolt” ezen a nyárutón

Wolfgang Puck étterme „lángolt” ezen a nyárutón

2019.09.20.  | Orbán Szilvia

Wolfgang Puck Los Angeles-i étterme, a WP24 új 5+1 fogásos menüje minden chilirajongót próbára tett: a fine dining ételek ugyanis fogásról-fogásra egyre jobban csíptek.

A John Lechleidner séf által kitalált menüsor a csípős ízek rajongóinak kedvezett, de nem kisiskolás fokon: az előétel még szinte kezes, kellemesen csípős volt, viszont amire a vendég a desszerthez ért, jól tette, ha felkészült pár millió Scoville-re – igaz, úgy hírlik, hogy a menü a brutális csípősség ellenére egyáltalán nem nélkülözte az ízeket, sem az élvezetességet.

Scoville-skála a paprikák csípősségét, azaz kapszaicin tartalmát, relatív mennyiségét méri. Egysége az SHU (Scoville heat unit), amelyet az anyag mérésével foglalkozó amerikai kémikusról, Wilbur Scoville-ről neveztek el, ugyanis az ő nevéhez fűződik az első használható mérési eljárás kidolgozása, 1912-ben.

A WP24 menüje 6 fogást kínált a vállalkozó kedvűek számára, amelyek fokozatosan egyre csípősödtek – köszönhetően az ételekhez felhasznált, különböző erősségű chilifajtáknak, írja a FoodBeast.

Az előételként felszolgált Dan Dan tésztához például egy még kellemesen pikánsnak mondható fajtát, Fresno chilit használtak a szakácsok, amely egy viszonylag baráti, 8000-es értékkel bír a Scoville-skálán, a menüsor végén kínált barackos desszerthez viszont már a világ egyik legbrutálisabb paprikáját, a 2,2 milliós SHU-val rendelkező Carolina Reapert.

- Első fogás: Dan Dan tészta – Fresno chilivel (8000 SHU)

(1.)(1.)

- Második fogás: Borsos rák – Chile de Arbollal (30000 SHU)

(2.)(2.)

- Harmadik fogás: Vietnámi nyári tekercs – Thai bird chilivel (85000 SHU)

(3.)(3.)

- Negyedik fogás: Hamachi ceviche – Habaneróval (350000 SHU)

(4.)(4.)

- Ötödik fogás: Csirkés chow fun – Ghost chilivel (1000000 SHU)

(5.)(5.)

- Hatodik fogás: Barackos morzsasüti fagyival – Carolina reaperrel (2200000 SHU)

(6.)(6.)

„Az általunk kínált menüvel azt szeretnénk megmutatni, hogy a chili nem csupán csípős, hanem remek ízek hordozója is” – magyarázta a WP24 séfje, Lechleidner. „A csípősséggel balanszírozva arra bátorítjuk a vendégeket, hogy szokásos határaikat túllépve étkezzenek.”

A Bring the Heat menü csak korlátozott ideig, szeptember elejéig volt rendelhető, és az öt fogásért 29 dollárt (nagyjából 8500 forintot) kértek személyenként, míg a kíméletlen desszertre is vevők további 8 dollárért tehették próbára szervezetük tűrőképességét.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.