GasztroHírek  » 

Zacskós rántotta: zseniális vagy nonszensz?

2018.10.24.  | Orbán Szilvia

Hihetetlen, de igaz: már kapható az azonnali fogyasztásra kész, zacskós rántotta.

Azt mindenki döntse el maga, hogy nála ez a határtalan lustaság, vagy inkább egy zseniális, életmentő ötlet kategóriája.

A tojás az egyik leguniverzálisabb étel, ezt már régen tudjuk: segítségével gyorsan varázsolhatunk laktató, pénztárcabarát, fehérjedús ételeket az asztalra. Felhasználási lehetőségei szinte határtalanok; ezidáig szinte csak egyetlen dolog volt, amiben nem jeleskedett: nem igazán lehetett bedobni a mikróba, hogy néhány másodperc alatt készétellé változzon, hiszen ilyenkor az eredmény egy finoman szólva „illatos”, túlfőtt valami lett.Ez volt a helyzet mostanáig. A napokban viszont Nagy-Britanniában az üzletekbe került egy olyan termék, amely erre a problémára is megoldással szolgál: az Iceland piacra dobott egy azonnali fogyasztásra kész, zacskós rántottát, írja a Mirror.

A termék nyilvánvalóan nem gourmet kategória, ára pedig nagyjából egy doboz nyers tojáséval egyezik meg. A zacskós rántotta egyedülállónak mondható, mert bár a piacon léteznek már folyékony tojáskeverékek, az új termék úgy kerül csomagolásra, hogy a szabad tartásból származó tojásokat előre megfűszerezték és készre is sütötték. A 2-3 adagra elegendő, 250 grammos zacskós rántottával semmi mást nem kell tenni, mint fogyasztás előtt kicsit felmelegíteni.De ki lehet a termék célcsoportja? A mindig éhes egyetemista, akinek az albérletében szinte érintetlenek a főzőedények? A rohanó anyuka, akinek hazaérve azonnal vacsorát kell tenni a család elé? Vagy az irodai konyha szegényes felszereltségével küzdő hivatalnok? Tény, hogy a zacskós rántottához nincs szükség serpenyőre, a lakás sem lesz olajszagú, és a tojás megfelelő állagával sem kell bíbelődni.


Számunkra mindig a kényelem és a minőség a legfontosabb – így van ez az olyan egyszerűbb áruknál is, mint ez a rántotta. Akinek otthon egy gyors fogásra van szüksége, vagy korlátozott lehetőségekkel rendelkezik a munkahelyén, biztosan értékelni fogja a terméket. Reggelire egy szelet magos kenyérrel és kevés füstölt lazaccal ajánlom”

– fogalmazott a gyártó vezető séfje, Neil Nugent.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.