A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

TVS -az innováció értéke.

Az Olasz TVS cég 1968 óta gyárt magas minőségű, különleges kivitelű, időtálló konyhai edényeket, eszközöket. Egyedülálló technológiával a tökéletesen kidolgozott edények megalkotása mellett, nagy figyelmet fordít a környezet védelemnek és az egészséges..Az Olasz TVS cég 1968 óta gyárt magas minőségű, különleges kivitelű, időtálló konyhai edényeket, eszközöket. Egyedülálló technológiával a tökéletesen kidolgozott edények megalkotása mellett, nagy figyelmet fordít a környezet védelemnek és az egészséges főzés megteremtésének. A vállalat sikere a folytonosan megújuló minőségi kínálatban és a vásárlóknak nyújtott magas színvonalban is megnyilvánul. A TVS Olaszország első számú edény gyártói közé tartozik, és kulcsfontosságú szereplője a nemzetközi konyha piacnak.

Egészség, környezetvédelem és természettudatosság, együtt alkot egy új életformát, egy egészségesebb életmódot.

Miként tudjuk mindezek összességét saját életvitelünkben alkalmazni? Kezdjük az alapoktól. Válasszunk olyan edényeket konyhánkba, melyek biztosítják a család egészséges napi táplálkozását, mindemellett óvják a természetet.

A TVS a környezetvédelem iránti elkötelezettségének eredményeként alkotta meg a Bianca és az Eco ok termékcsaládokat, mely kizárólag kerámia bevonatos edényekből áll.

Miért érdemes TVS kerámia bevonatú edényt választani a hagyományos helyett?

A Ceramit kerámia bevonatnak hála, nem kell tartanunk a hagyományos Teflon bevonatoknál alkalmazott mérgező anyagok káros hatásaitól, és a biztonság mellett, a kiváló tapadásmentes bevonatnak köszönhetően, egészségesebben, kevesebb zsiradékkal készíthetjük el ételeinket.

A Ceramit kerámia bevonatot magas hőmérsékleten viszik fel az edény alapra, így az egy tömör, sima, egységes és időtálló réteget képez az edény falán, amely jobban ellenáll a hőnek, a külső behatásoknak és egyszerűen tisztítható.

Miben különbözik a Ceramit kerámia bevonat más kerámia bevonatoktól?  

A TVS edények kerámia bevonata svájci gyártmány. Ezt a fajta bevonatot kizárólag a svájci Ilag cég gyártja. A bevonat készítésénél nagy figyelmet fektetnek a technológia teljes körű betartására, a bevonat vastagságra, az alkalmazott hőmérsékletre és a magas fokú minőség ellenőrzésre.  A nem megfelelő vastagágban és hőmérsékleten felvitt kerámia bevonat csak rövid ideig képes ellátni feladatát, könnyen megsérülhet és a tapadásmentes réteg lekophat, elválhat a felületről. A gyártási folyamat során, nem használják a teflon bevonatoknál alkalmazott mérgező perfluoroktánsavat, a legalacsonyabb káros anyag kibocsátására törekednek, ami energia megtakarítást és alacsonyabb szén-dioxid kibocsátását jelent.

Miért veszélyes a teflon alkalmazása az edénygyártásban?

Napjainkban a hagyományos teflon bevonat káros mellékhatásairól már sokat hallottunk. A probléma akkor jelentkezik, amikor a teflon réteg felületén sérülés keletkezik, mely sajnos nem minden esetben szemmel látható.

A sérülés forrása lehet karcolás, dörzsölés vagy túlhevítés. A teflon bevonat érzékenyebb a külső behatásokra, mivel nem olyan ellenálló és strapabíró, mint a kerámia bevonat. A teflon a túlzott hőmérséklet hatására könnyen túlhevül, 270 C° elérését követően pedig párologni kezd, az így felszabaduló mérgező perfluoroktánsav (rövidített nevén csak PFOA-ként ismert) kapcsolatba kerülhet az étellel és azon keresztül szervezetünkkel. [1] A perfluoroktánsav rákkeltő méreg anyag, és a legújabb kutatások alapján köze van a kóros súlygyarapodásokhoz, valamint a figyelemzavaros hiperaktivitás szindróma kialakulásához.

A Teflon bevonattal ellentétben a kerámia bevonat alkalmazása egy abszolút környezet-, és egészségbarát alternatíva. A kerámia por egy a természetben előforduló anyag, mely természetes mivoltából adódóan teljes mértékben vegyszermentes. Az edényeken a 100% kerámia bevonat egyenletesen oszlatja el és tartja meg a hőt, így akár 20%-os energiatakarékossággal készíthetjük el ételeinket.


A kiváló, egyenletes kerámia felületnek és hő elosztásnak köszönhetően kevesebb zsiradék hozzáadásával garantálja a ropogós és aranyszínű ételeket. Az ételek nem tapadnak le, így rendkívül könnyen tisztíthatóak, elegendő áttörölni puha, enyhén mosogató szeres szivaccsal. Magas fokú ellenálló képességgel rendelkezik a hő (450 C°), rozsda és vegyszerek ellen, így évek múltán is megtartják az edények a tökéletes formájukat és kinézetüket, valamint hibátlanul biztosítják az egészséges és gyors főzést.

TVS kerámia edények megvásárolhatóak a Cady-Trade '95 Kft.-től:

1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4-8. szám alatt, interneten a www.tvs.hu weboldalon keresztül, valamint viszonteladó partnereinknél: Media Markt, Saturn, Cora.

Cady-Trade '95 Kft.

Olyan professzionális és csúcstechnológiájú márkák kizárólagos importőre, mint a Saeco vendéglátóipari kávéfőzőgépek és italautomaták, Polti gőztisztítók és gőzállomásos vasalók, Valera svájci profersszionális hajformázó és hajápolási eszközök, valamint TVS edények és sütőformák.

Látogasson el weboldalunkra: www.presszokavefozo.hu