Cikkek

Sümegi Noémi

2020. április 9.

Kakasleves, szarvasragu, mangalicapofa – vasárnapig lehet megrendelni a SVÉTasztal hazai alapanyagokból elkészített menüjét.

Ahogy azt már megírtuk, összefogott a legjobb vidéki éttermeket tömörítő Stílusos Vidéki Éttermiség csapata, s az éttermek és piacok nélkül maradt termelők portékáit házhoz szállítják, sőt a bezárt vendéglők séfjei ezekből az alapanyagokból még menüt is készítenek, amit szintén eljuttatnak az otthonokba. Ha már valaki ebédet rendel, mert így tudja elvégezni a munkáját, válasszon minőségi alapanyagokból előállított hagyományos ízeket.

A melegétel házhozszállítása ezen a héten indult, és már itt a következő heti menü is, amit vasárnapig, április 12-ig lehet megrendelni. Az ünnepek elmúltával szerdán lesz most is az első kiszállítási nap, és szombatra is lehet kérni ebédet.

Nézzük, mit is főznek nekünk a jövő hétre Ruprecht László és munkatársai! Szerdán kakasleves lesz tavaszi zöldségekkel és petrezselymes, húsos töltikével, valamint rakott burgonya kolbásszal, szalonna pörccel és vecsési savanyúsággal.

Csütörtökön újkaralábéleves kerül az asztalra pirított vargányával és zsályás csirkemell vajas zellerpürével.

Pénteken szarvasragulevest hoznak házhoz kakukkfüves tejföllel, ezt pedig Szabadfi Szabolcs meggyes-kakaós csigája követi házi lekvárral. Szombaton a hideg almaleves után lassan párolt mangalicapofát ehetünk rozmaringos házi tésztával és sült sárgarépával.

A hazai alapanyagok felhasználásával készült fogásokat frissen készítik el, de visszahűtik és hidegen szállítják ki, hogy otthon bármikor fel lehessen melegíteni. Fontos, hogy az ételeket legalább 63 ºC-os maghőmérsékletre melegítsék fel! Kiszállítás a választott menü napján Budapesten 9 és 12 óra között, Budapest 15 km-es körzetében pedig 9 és 13 óra között. A házhozszállítási díj 300 Ft, és a menüsor sem kerül többe egy nap 2000 Ft-nál. Rendelésfelvétel: bago.zsofia.svet@gmail.com A rendelésedben fel kell tüntetni a nevet, a szállítási címet és a telefonszámot, amelyen a futár el tudja érni a háziakat, valamint a fizetés módját, amely lehet készpénz vagy utalás is.

Tájékozódni a Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook-oldalán lehet a termékekről, a menüről és a megrendelés módjáról is. A hírlevélre itt lehet feliratkozni.