!Hola taco!
Egy klasszikus mexikói streetfood és annak fűszerezése.
Egy klasszikus mexikói streetfood és annak fűszerezése.
Márton-napi libaságokért irány Noszvaj!
Jön a Márton-nap, mutatjuk hogy vegyen libát!
Kelemen Roland a Bocuse d’Or európai döntőjére készül
Egy klasszikus mexikói streetfood és annak fűszerezése.
Márton-napi libaságokért irány Noszvaj!
Jön a Márton-nap, mutatjuk hogy vegyen libát!
Kelemen Roland a Bocuse d’Or európai döntőjére készül
A legújabb gasztrotrendek San Sebastiánból.
Mészáros Ádám a Sparhelt Bisztró új séfje.
A hasábokon liba és sok minden más. Vinkó József ajánlója.
Kertnézőben a patikakertben.
Látogatás egy malacfarmon, ahol Imikét, a tenyészkant is megismerhetik.
A Kurca-parti Kendermagos 2022 szeptemberében Magyar Konyha Termelői Díjat kapott.
Dől a gőz a fazékból, de minden fáradtságot megér az eredmény.
Az Aranyszalaggal kitüntetett termelőhöz egészen Szerbiába, Bezdánig utartunk.
Különleges finomságok a zsámboki biokertből.
Böjt után húsevés!
Kertnézőben a patikakertben.
Az Aranyszalaggal kitüntetett termelőhöz egészen Szerbiába, Bezdánig utartunk.
Különleges finomságok a zsámboki biokertből.
Böjt után húsevés!
Látogatás egy malacfarmon, ahol Imikét, a tenyészkant is megismerhetik.
A Kurca-parti Kendermagos 2022 szeptemberében Magyar Konyha Termelői Díjat kapott.
Dől a gőz a fazékból, de minden fáradtságot megér az eredmény.
Lessünk be az írók-költők konyháira, hogy kiderüljön, milyen ételek adtak muníciót a forradalmi hevülethez.
Melyik a világ legrégebbi, ma is működő sörfőzdéje? A választ Bajorországban találjuk meg.
Felfedezőket indított el, később kampánnyal népszerűsítették, majd hiánya komoly elégedetlenséghez vezetett.
Egész Európa ismeri az apácafingocskát, a legendás aprósüteményt.
Magyar főnemesi szakácskönyvek a 17–20. században.
Mi lett volna a menü, ha a mai karácsonyoknak megfelelően ünneplik Jézus születésnapját?
A zenében a hagyományoknak, az életmódban és a táplálkozásban a reformoknak hódolt.
Lessünk be az írók-költők konyháira, hogy kiderüljön, milyen ételek adtak muníciót a forradalmi hevülethez.
Magyar főnemesi szakácskönyvek a 17–20. században.
Mi lett volna a menü, ha a mai karácsonyoknak megfelelően ünneplik Jézus születésnapját?
A zenében a hagyományoknak, az életmódban és a táplálkozásban a reformoknak hódolt.
Melyik a világ legrégebbi, ma is működő sörfőzdéje? A választ Bajorországban találjuk meg.
Felfedezőket indított el, később kampánnyal népszerűsítették, majd hiánya komoly elégedetlenséghez vezetett.
Egész Európa ismeri az apácafingocskát, a legendás aprósüteményt.
Több figyelmet az eceteknek!
A legújabb sörük még csak teszt, de ha szerencsénk van, ez lehet a meleg esték egyik legjobb választása.
Sokoldalú slágerzöldség, ami a sütőtök népszerűségét ostromolja.
A szentandrásiak 2013 óta minden decemberre karácsonyi sört főznek, az Esthajnalt.
Melyik budai sörkertben igyuk meg a megérdemelt sörünket?
Békésszentandráson nem csak értik a tréfát, de le is tudják főzni.
Stevia, eritrit és maltitol - akiket nem zavar a mellékízük, ezeket is szeretni fogja.
Több figyelmet az eceteknek!
Melyik budai sörkertben igyuk meg a megérdemelt sörünket?
Békésszentandráson nem csak értik a tréfát, de le is tudják főzni.
Stevia, eritrit és maltitol - akiket nem zavar a mellékízük, ezeket is szeretni fogja.
A legújabb sörük még csak teszt, de ha szerencsénk van, ez lehet a meleg esték egyik legjobb választása.
Sokoldalú slágerzöldség, ami a sütőtök népszerűségét ostromolja.
A szentandrásiak 2013 óta minden decemberre karácsonyi sört főznek, az Esthajnalt.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.