Ilyen egy vidám temető
Máramarosban van egy temető, ami a halál kérdését máshogyan közelíti meg.
Máramarosban van egy temető, ami a halál kérdését máshogyan közelíti meg.
Kisvideóval is segítjük a sikeres halbontást!
Várkonyi Bence, az Andrássy Kúria éttermének vezetője tősgyökeres borsodiként alkotja újra a régió ízeit.
Amforákban erjed a Hárslevelű és a Juhfark a Somló-hegyen.
Egy ikonikus fogás parádés tálalásban a szakácslegendától.
Kávé és BBQ - különös együttállás alakult ki a Bartók Béla úton, de működni látszik.
Ettől a szellem is jóllakik!
Máramarosban van egy temető, ami a halál kérdését máshogyan közelíti meg.
Egy ikonikus fogás parádés tálalásban a szakácslegendától.
Kávé és BBQ - különös együttállás alakult ki a Bartók Béla úton, de működni látszik.
Ettől a szellem is jóllakik!
Kisvideóval is segítjük a sikeres halbontást!
Várkonyi Bence, az Andrássy Kúria éttermének vezetője tősgyökeres borsodiként alkotja újra a régió ízeit.
Amforákban erjed a Hárslevelű és a Juhfark a Somló-hegyen.
Kertnézőben a patikakertben.
Látogatás egy malacfarmon, ahol Imikét, a tenyészkant is megismerhetik.
A Kurca-parti Kendermagos 2022 szeptemberében Magyar Konyha Termelői Díjat kapott.
Dől a gőz a fazékból, de minden fáradtságot megér az eredmény.
Az Aranyszalaggal kitüntetett termelőhöz egészen Szerbiába, Bezdánig utartunk.
Különleges finomságok a zsámboki biokertből.
Böjt után húsevés!
Kertnézőben a patikakertben.
Az Aranyszalaggal kitüntetett termelőhöz egészen Szerbiába, Bezdánig utartunk.
Különleges finomságok a zsámboki biokertből.
Böjt után húsevés!
Látogatás egy malacfarmon, ahol Imikét, a tenyészkant is megismerhetik.
A Kurca-parti Kendermagos 2022 szeptemberében Magyar Konyha Termelői Díjat kapott.
Dől a gőz a fazékból, de minden fáradtságot megér az eredmény.
Van amit nem lehet megunni...
Lessünk be az írók-költők konyháira, hogy kiderüljön, milyen ételek adtak muníciót a forradalmi hevülethez.
Magyar főnemesi szakácskönyvek a 17–20. században.
Mi lett volna a menü, ha a mai karácsonyoknak megfelelően ünneplik Jézus születésnapját?
A negyvennapos böjt előtti féktelen gasztrofieszta.
Segítünk felkészülni a Valentin napra.
Tartsanak velünk a varázslatos velencei karneválra!
Van amit nem lehet megunni...
A negyvennapos böjt előtti féktelen gasztrofieszta.
Segítünk felkészülni a Valentin napra.
Tartsanak velünk a varázslatos velencei karneválra!
Lessünk be az írók-költők konyháira, hogy kiderüljön, milyen ételek adtak muníciót a forradalmi hevülethez.
Magyar főnemesi szakácskönyvek a 17–20. században.
Mi lett volna a menü, ha a mai karácsonyoknak megfelelően ünneplik Jézus születésnapját?
Több figyelmet az eceteknek!
A legújabb sörük még csak teszt, de ha szerencsénk van, ez lehet a meleg esték egyik legjobb választása.
Sokoldalú slágerzöldség, ami a sütőtök népszerűségét ostromolja.
A szentandrásiak 2013 óta minden decemberre karácsonyi sört főznek, az Esthajnalt.
Melyik budai sörkertben igyuk meg a megérdemelt sörünket?
Békésszentandráson nem csak értik a tréfát, de le is tudják főzni.
Stevia, eritrit és maltitol - akiket nem zavar a mellékízük, ezeket is szeretni fogja.
Több figyelmet az eceteknek!
Melyik budai sörkertben igyuk meg a megérdemelt sörünket?
Békésszentandráson nem csak értik a tréfát, de le is tudják főzni.
Stevia, eritrit és maltitol - akiket nem zavar a mellékízük, ezeket is szeretni fogja.
A legújabb sörük még csak teszt, de ha szerencsénk van, ez lehet a meleg esték egyik legjobb választása.
Sokoldalú slágerzöldség, ami a sütőtök népszerűségét ostromolja.
A szentandrásiak 2013 óta minden decemberre karácsonyi sört főznek, az Esthajnalt.
Ízleljük meg a világ tájait leveseiken keresztül.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Ízleljük meg a világ tájait leveseiken keresztül.
Egyesek már egy jó pacal gondolatától is öklendeznek, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy pár évtizede még Magyarországon is ettek remek fiatal varjakat. A malactartó, vagyis a nőstény disznó szaporítószervei már az ország nagy részénél levernék a biztosítékot, de hol vagyunk mi az grönlandi konyha igazán durva fogásaitól? Utazzanak velünk: ismerjék meg a kontinens leggusztustalanabb fogásait!
A Paradicsomban érezhetik magukat a barbecue szerelmesei, ha betérnek a Fény Utcai Piac tőszomszédságában megnyílt Hunyadi Gasztroműhelybe. A Retek utcai bár a húsételek mellett rengeteg kézműves sört kínál, amelyeket – ha kibekkeljük az áprilisi havazást - akár a gesztenyefákkal övezett teraszukon is kortyolgathatunk majd.
Leves. Melengető vagy nyári, tartalmas vagy víztiszta, aromás és illatos, vagy puritán, nyers lé. Hogy mi a leves, nem vagyok hivatott sem meghatározni, sem összefoglalni, ám elgondolkodtató, hogy manapság pongyolán (avagy nemtörődöm köznapiasan) mire is mondjuk azt: leves.
Az elmúlt évek talán legörvendetesebb gasztrotrendje a strandokon ment végbe a Balatonnál. Sokáig a klasszikus halsütők és lángossütők megújításában reménykedtünk, ami sajnos elmaradt, a budapesti street food forradalom viszont mintha megérkezett volna a strandokra, bár itt talán szabatosabb „lake foodról” beszélni.
Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…
Az elmúlt év igazán megmutatta azt, hol is tart ma Magyarország a gasztronómiai fejlődés terén. Sorra nyíltak a jobbnál jobb helyek, legyen szó étteremről, bisztróról, bárról, bármiről. És viszonylag sok - egyelőre - talpon is maradt. Ami azt is bizonyítja, hogy a jó minőségű, hangulatos konyhák kapuit megéri szélesre tárni. Most azt a 10 új helyet mutatjuk be 2015-ből, amelyek a legjobban felkeltették az étteremkedvelők figyelmét, és ma is szívesen visszatérünk bármelyikbe.