A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. március 1.

Tavaly magyar séfek álltak a san sebastiáni színpadon, idén októberben India lesz a díszvendég és az indiai konyha legismertebb képviselői fognak főzni a Kursaal nagytermében.

Egzotikus, titokzatos, elbűvölő és nagyon fűszeres. A jelzők tömege illik az indiai konyhára, amely természetesen nem egy konyha, hanem kultúrák, etnikumok, tájak, régiók sokfélesége.
A híres baszk kongresszus idén három napot az indiai konyhának szentel. San Sebastiánba érkeznek a legismertebb indiai séfek, fűszerek, a street food hazája bemutatkozik az európai közönségnek. Tandoor, biryani, maszala, a jól ismert húsok és halak, bárány, csirke indiai ízekkel.


Ezúttal nemcsak a paloták hagyományos konyhája, hanem a modern indiai konyha is bemutatkozik. Sőt a londoni indiai konyha, amely ma már új fogalom a gasztronómiában.
A Gastronomika természetesen folytatja a hagyományt és ezúttal is színpadra lépnek a legismertebb spanyol séfek. Joan Roca, Berrasategui, Albert Adria, az Arzak család  és Aduriz a Mugarritz séfje ismét bemutatják, hova jutott a spanyol konyha az elmúlt évben. Emellett lesznek ismét exkluzív meghívottak, mint tavaly, amikor Gastón Acurio, Alex Atala is feltűnt az előadók között.
A san sebastiáni kongresszusnak ugyanis ez a lényege. Minden évben összegyűlnek a világ legismertebb szakácsai, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, beszámoljanak az új tendenciákról.
Tavaly mi is részesei voltunk, a magyar konyha bevonult a felfedezésre váró gasztronómia világába, Szulló Szabina, Széll Tamás, Palágyi Eszter, Biró Lajos, Hamvas Zoltán és Mihályi László bemutatkoztak a nagyszínpadon, Ruprecht László pedig a SVÉT szakácsaival a nagyközönségnek mutatta meg, milyen az igazi magyar konyha.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra