Hírek

Kitzinger Szonja

2023. július 3.

A facebookon, egy rövid videóban jelentette be a hírt Károly József, miszerint szombaton bezárta húsboltját a Budagyöngyében. 28 évnek intett búcsút, a részletekkel nem kívánja untatni közönségét – derült ki a videóból.


Kétségbe esni azonban nem kell, csütörtökön nyitja is új helyét, méghozzá a III. kerületben, a Kórház utcai piacon, a Flóriánnál, amit szintlépésként definiált. A hírt a Magyar Konyhának is megerősítette, aggódó kérdésünkre annyit felelt:


félnetek nem kell, durván jó helyet nyitok.


Aki pedig a helyszín miatt aggódna, miszerint a 2. kerületet – húsügyi beszerzések okán – el kell hagynia, a jó hírünk az: hogy lesz házhozszállítás! További jó hír, hogy Károly József állandó harcostársa, Norbi is költözik a csapattal, A Húsbolt pultjában őt sem kell nélkülözni majd!


28 év dióhéjban


A Budagyöngye Bevásárló­központ alag­sori részében Károly József henteshez érdemes volt be­térni. Nála a minőségi hús mellé mindig járt a jó szó és a napi facebookos helyzetjelentés arról, mit készí­tett aznap – libamájat zsírjában, libatepertőt, pacalt, kocsonyát –, de arról is tájékoztatott, milyen áru került a pultba. A vendég­térben egy kispadon lehetett megpihenni, ételekről, sütési módszerekről, ízekről, na és persze fociról diskurálni. A beltér puritán volt, nagyjából faltól falig csempézett helyiség, mely hangulatában a ’90­-es éveket idézte. Ám az, hogy oda­bent megállt az idő, sokaknak érték volt, a huszonnyolc éve ugyanott lévő bolt pedig afféle biztos pont, egyben maga az állandóság.



Károly József hétévesen döntötte el, hogy hentes lesz. A családban nem volt előtte ilyen példa. Édesapja benzinkutas volt, ám apja legjobb barátja hentesként tevékenykedett. 


Lenyűgözött, hogy hatalmas húsokat pakol, csontoz, rakosgat ide­-oda, és tudtam, hogy sok pénze van


– mesélt a Magyar Konyhának gyerekkori benyomásairól.



Károly Józsefet az Abahús 19 évesen tette meg a Budagyöngye Be­vá­­sár­ló­központban lévő húsbolt vezetőjének. „Amikor az Abahús kivonult az ingatlanból, az üzlet bérlője megkérdezte, Józsi, téged itt annyira szeretnek a vásárlók, miért nem viszed tovább az üzletet? Így 2000-ben, 23 évesen átvette a boltot. A történet végére július 1-jén került pont. Kíváncsian várjuk a folytatást!



A bejelentésről készített videó itt érhető el.