Hírek

Orbán Szilvia

2020. szeptember 28.

szakácskönyv , NewYork , összefogás , koronavírus

Szakácskönyv készült a leállásra kényszerült New York-i éttermek kedvenc fogásaiból.

Egyedi kezdeményezéssel szeretnének segíteni a bajba jutott éttermeken New Yorkban: az összefogás eredményeként megszületett egy digitális szakácskönyv, amelyben 17 vendéglátóhely osztja meg kedvenc tippjeit és receptjeit. A törzsvendégeken kívül a jótékonykodókra is számítanak, hiszen a könyv ára 100 százalékban egy olyan alapítványnak megy (Relief Opportunities For All Restaurants – ROAR), amely a járványhelyzet miatt szinte kilátástalan helyzetbe jutott ágazat szereplőinek segít, írja a The New York Times.


A Bite Sized nevű szakácskönyv érdekessége, hogy abban olyan éttermek jól bevált fogásai találhatóak, amelyek mind egy bizonyos tulajdonostól, a Brookfield Properties-től bérlik a helyüket városszerte.

A könyv újszerű próbálkozás arra, hogyan segítheti a nehéz időket élő éttermeket maga az ingatlant tulajdonló főbérlő.


A receptek az egyszerűtől – mint amilyen például az avokádós pirítós – a komplexig (gombás tarte flambée) széles skálán mozognak, és tényleg az odajáró vendégek kedvencei. A kiadvány egyik nem titkolt célja, hogy a járvány ideje alatt is ismerős ízekkel kedveskedjen mindazoknak, akik most nem tudnak beugrani egy vacsorára a törzshelyükre.


A digitális könyvet 10 dolláros adomány fizetése után lehet megszerezni, s ez az összeg teljes egészében a ROAR számlájára megy, amely a befolyt pénzből a vírushelyzet miatt padlóra került dolgozókat segíti az éttermi ágazatban.

Aki megvásárolja a könyvet, ráadásul meglepetés ajándékot is kap: a könyvben szereplő, időközben újranyitó éttermek közösen létrehoztak egy ajándékkártyát, amelynek felmutatása a választott helyen feljogosít egy ingyen étkezésre: egy gyorsétteremben 20 dollár, egy normál étteremben 100 dolláros fogyasztás után jár a kártya, amely a következő látogatás alkalmával váltható be.