A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2013. február 7.

Kevés viszont az olyan kávéház, ahol meghitt hangulatban több órát is eltölthetünk egy kávé és egy sütemény mellett anélkül, hogy a pincérek jeleznék, keveset fogyasztottunk. Lássuk hol éreztük magunkat a legjobban az utóbbi időben.

Csészényi Kávézó
Cím: I. Krisztina krt. 34.
Nyitva: H – P 8:00 – 22:00, SZ – V 10:00 – 20:00

www.cseszenyi.hu

A Csészényi Kávézó sokak kedvence, klasszikus találkahely a Lánchíd közelében. Ha szerencsénk van, akkor üresen találjuk a galérián lévő kanapét, ott valóban zavartalanul beszélgethetünk. A Csészényiben több mint 30 féle, a világ nagy kávétermő területeiről (Etiópia, Uganda, Java, Sumatra, Columbia, Costa Rica, Guatemala, India…) származó kávét kínálnak. Télen a békebeli forró csokoládé és a mandulás tej is étlapon van. Enni melegszendvicset és a répatortát ajánljuk.

Csészényi Kávézó

Café Alibi
Cím: V. Egyetem tér 4.
Nyitva: minden nap 8.00 - 23.00

www.cafealibi.hu

A Café Alibi igazi törzskávézó. A jogi egyetem melletti hangulatos hely nemcsak az egyetemisták, hanem a turisták kedvence is. Ebédidőben sokan vannak, reggel és délután a bejárat melletti beugróban jól el lehet bújni. Egyedi sütemények, mascarponés áfonyatorta, csokitorta, creme brulee, turmixok. Hetente egyszer frissen pörkölik a kávét egy gyönyörű pörkölőgépben.

Café Alibi

Dunapark Kávéház
Cím: XIII. Pozsonyi út 38.
Nyitva: H-P 8:00-23:00, SZ: 10:00-23:00, V:10:00-22:00

www.dunaparkkavehaz.com

Régi találkahely a Dunapark Kávéház. Ha nem ebédelni szeretnénk eszünkbe ne jusson délben érkezni. A Duna felőli oldalon kényelmes nagy bőrfotelekben helyezkedhetünk el és dőzsölhetünk. Finomak a krémesek, a gyümölcsrizs, most télen több gesztenyés édességet is kínálnak.

Centrál Kávéház
Cím: V. Károlyi Mihály u. 9. 
Nyitva: minden nap 8.00 - 23.00

www.centralkavehaz.hu

A nyugatosok kedvenc kávéháza, történelmi név, régi törzsvendégköre maga a magyar irodalomtörténet: ez a Centrál Kávéház. A rendszerváltás óta állandó átalakítások zajlanak benne, most éppen csili-vili korszakát éli, de továbbra is kellemes környezet, ahol napilapokat olvashatunk és nagyon jóízű dobos tortát kóstolhatunk.

Centrál Kávéház

Café Kara
Cím: VI. Andrássy út 130.
Nyitva: minden nap 10:00 - 22:00

www.cafekara.hu

A kávéházak hazája nem véletlenül Törökország. A Hősök tere mellett nyílt a Cafe Kara, egy török kávézó, ahol a vízipipát is kipróbálhatjuk. Több mint húszféle kávé, közte természetesen török kávé is, melegszendvicsek, torták. Seherezádé nyomában.

Táskarádió Eszpresszó
Cím: V. Papnövelde utca 8
Nyitva: : H-V: 9:00 - 24:00

www.taskaradioeszpresszo.hu

Aki nosztalgiázni szeretne és a hetvenes évek hangulatára vágyik, a legjobb, ha a Táskarádió eszpresszót választja. Az itallapon természetesen szimpla, eszpresszó és dupla kávé, a falakon és polcokon a szocialista idők emlékei. Retróérzés a javából.

Táskarádió Eszpresszó

Zila Kávéház
Cím: XVIII. Üllői út 452.
Nyitva: minden nap 10:00 - 22:00

www.zilakavehaz.hu

Tíz éves fennállását ünnepli a Zila Kávéház, amely néhány éve elnyerte az év kávéháza díjat és „ország tortáiról” is híres a cukrászdákba járók körében. A galérián jól el lehet rejtőzni egy kis beszélgetésre, a házi krémes ajánlott!

Spinoza Kávéház
Cím:VII. Dob u. 15. 
Nyitva: 8:00-22:00

www.spinozahaz.hu

Bölcsészek, újságírók egyik kedvenc helye lassan évtizedek óta a Spinoza Kávéház. Ma már ebédet is kínálnak, így ebédidő helyett a reggeleket ajánljuk. Frissen sült ropogós croissant, finom kávék, friss gyümölcslevek, turmixok. A galérián kényelmesen eltölthetünk bármennyi időt.

Emil Kávéház
Cím: III. Bécsi út 314.
Nyitva: K-V: 10:30-18:30

www.emilcukraszda.hu

Távol a belvárostól, a külső Bécsi úton van az Emil cukrászda. Nincs kiszolgálás, a pultnál rendelünk és tálcán visszük a süteményeket és kávét az asztalhoz. Ezután ránk se hederítenek. Ha elbújunk egy sarokba, nyugodtan trécselhetünk, de valószínűleg megkóstoljuk a házi krémest, amely kiváló.