A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Lazán Budán: gastropub a Corvin téren

Magyar Konyha

2019. szeptember 28.

A budai oldalon a Lánchíd és a Batthyány tér közötti területen egyre több étterem csábítja kulináris kalandozásra az erre sétálókat. A hazai mellett a belga, a francia vagy éppen a japán konyha ételei közül is lehet itt választani. Ezt a sokszínűséget most ötvözni igyekszik egy újonnan megnyitott hely, a Corvin Gastropub.

A helyiségben emberemlékezet óta valamilyen vendéglátó egység működött, de ezek színvonala méltatlan volt a Váralja, a Corvin tér és a közeli Duna-part atmoszférájához. Az egység új üzemeltetői ezért nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az általuk megnyitni tervezett bár ne csak hangulatos, hanem kifejezetten szép és igényes kivitelű legyen.

Ez a törekvésük – elmondásuk szerint – túl jól sikerült,

és úgy gondolták, mindenképp érdemes nemcsak az italokra, hanem az ételekre is koncentrálniuk. Kialakították tehát azt a látványkonyhát, ahol nemcsak egyszerű dolgokat, hanem izgalmas fogásokat is elkészíthetnek.

Az gastropub egy családi tulajdonban lévő étteremcsoport legfiatalabb tagja. A vállalkozáshoz olyan, több évtizede sikeresen működő, és ugyancsak a közelben található éttermek tartoznak, mint a Belgian Brasserie Henri, a Pater Marcus Belga Apátsági Söröző és Étterem, valamint a Horgásztanya Vendéglő.

A Corvin kínálatát Tabányi Gábor séf a francia konyha alapjaira építi, de a nemzetközi konyha által nyújtott ötletekkel felszabadítva. Állandó étlapjukon minőségi alapanyagokból készülő különleges fogásokat kínálnak, de a hetente változó déli menükínálatukban sem engednek a színvonalból.

Vendégeik kedvenc előétele a céklarizottó francia kecskesajttal és ruccolával, amely cserszegi fűszeressel készül. A főételek közül kiemelkedik a lazac hollandi mártással és brokkolival, valamint

a kacsamell sangria mártással, gyömbéres almapürével és burgonyagombócokkal.

A különleges desszertek kedvelőinek az inaya csokoládészufflé ajánlható málnafagylalttal és kakaófölddel.

Az étteremcsoport régi hagyományait követve a bár kínálatában hangsúlyosan jelen vannak a sörök. A 4,6% alkoholtartalmú cseh pilzenitől indulva magyar és spanyol sörökön átívelve eljuthatunk egészen a 12%-os belga imperial stoutig. A rendkívül informatív sörlapon olyan különlegesség is szerepel, mint a Brasserie Årdene belga mikrosörfőzde Criminelle söreinek egyike, ami Bastogne városának környékén kívül csak a Corvin Gastropubban kóstolható. Boros és rövidital szortimentjükben az elvárható magyar és nemzetközi mezőnyből lehet választani, a bár különlegessége pedig, hogy hét féle gin-tonik koktélt is kínálnak.