A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. szeptember 28.

Bármennyire is tiltakozik Ferran Adrià, nevéhez legtöbben a molekuláris gasztronómia fogalmát kapcsolják. Nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg új kötetének megjelenését.

A legendás elBulli szakácsa könnyen elkészíthető recepteket ígér. Családi recepteket, amelyeket a híres étterem 75 tagú személyzetének készítettek éveken keresztül. Hétköznapi, változatos és gyorsan elkészíthető ételek gyűjteménye ez a kötet, rengeteg tanáccsal és ötlettel. Mire használhatjuk az érett gyümölcsöt, mit jelent a második alaplé, hogyan sűrítsük az ételeket, mi a cru-technika. A kötet 31 menüt mutat be fázisfotókkal, néha didaktikus formában. Érdemes kiemelni a Waldorf-saláta, a sertéskaraj sült paprikával, a rizses kacsa és a japán módra készített keszeg receptjét.

Alexandra Kiadó,  2012. Ára: 8900 Ft