A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. május 25.

A budapesti meccsnézős helyek, kivetítővel vagy tévével felszerelt szurkolói teraszok pont olyan sokfélék, mint a meccsek közönsége. Akad, aki csak Eb-t, vb-t vagy olimpiát néz, és olyan is, aki bármit, csak ne focit. Van, aki enne, van, aki figyelne, van, aki hangosan, van, aki visszafogottan szurkol. Van, aki fűben vagy kempingszéken ülne, van, aki fotelben, és van, akinek mindegy, honnan pattan fel percenként.

Ha a közelgő futball-Európabajnokságot vagy az olimpiát szeretnénk nézni, akkor azt kényelmesen, nem a fejünket forgatva, kitekeredve, s általában társasággal és valamilyen alkoholos frissítő közelségében képzeljük el. Hagyományos értelemben terasz vagy sem, olyan helyeket igyekeztünk összegyűjteni, ahol nem kényelmetlen pózokba merevedve, szuterénben nyomorogva vagy levegőtlen bokszokba szorítva kell nézni a sporteseményeket, hanem a szabad levegőn, ahol ideális teret hoztak létre azok számára, akiket a sport szeretete, egy-egy meccs izgalma vonz bizonyos estéken a budapesti vendéglátóhelyekre.

Kobuci kert

Sokoldalú tér Óbudán
Budapest III., Fő tér 1.
Nyitva: H–P 16-tól, Szo–V 11-től

A Kobuci kert a III. kerületben élők kedvelt helye, de mindent megtesznek, hogy meszszebbről is érdemes legyen elzarándokolni hozzájuk: koncertek, fesztiválok, táncház, gyerek- és családi programok, és nem utolsósorban sportközvetítések. Akinek még ez sem elég, azt pedig biztosan vonzza a gyönyörű környezet, hiszen a Zichy-kastély parkjában található a Kobuci, ahol a sok zöld között napközben tágas tereken üldögélhetünk, este pedig sok-sok jó ember elfér, és hangulatos fényecskék teszik a gyermekkönyvek elvarázsolt kastélyparkjaihoz hasonlóvá. A BL-döntő már a honlapon is szerepel a programban, lassan az Eb is felkerül, ahogyan az étlap is – egyszerű, de korrekt házi finomságokat falatozhatunk (zsíros kenyér, rétes, grillezett csirke, karaj és kobuci, vagyis kolbászos buci) a jóféle itókák mellé.

 

Jégkert

Télen jégpálya, nyáron árnyas kert
Budapest II., Bakfark Bálint u. 2.
(bejárat a Varsányi Irén u. felől)
Nyitva: H–V 12–2-ig.

A Jégkert régóta egyedülálló szerepet tölt be a Széna tér életében. Jégpályák sem gyakoriak a budai oldal szívében, de sajnos a tágas, viszonylag sok embert befogadni képes, ráadásul szabadtéri résszel rendelkező vendéglátóhely is kevés. Pont ilyen a Jégkert, amely a Margit körút és a Széna téri Volán-pályaudvar közti kis völgyben terpeszkedik, és kicsit emlékeztet egy régi kúria udvarára. Szerencsére a meccsnézést is pártolják, sőt hagyománya is van, nevezetesebb eseményeken a kivetítő sem egy, tévék is akadnak szép számmal, sörkorcsolyák és akár komolyabb fogások is fogyaszthatók (kétféle, naponta változó ebédmenü, bőséges séf ajánlata, sőt rengeteg hamburger a muflontól a struccig). A szabadtér előnye még a vízipipa. Ám egyedülállóságából, hagyományteremtő és hiánypótló mivoltából adódóan nem telik sok időbe, míg minden hely elkel egy-egy nevezetesebb sportesemény napján.

TOP 10 szurkolói terasz összeállításunk és sörkorcsolya receptek a Magyar Konyha júniusi számában olvashatóak!