A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. április 29.

A csopaki borászt érte idén a megtiszteltetés, ötven magyar borásztársa neki ítélte idén a legrangosabb díjat, ő lett 2017-ben a Borászok Borásza.

2017. április 28-án este a Boscolo Hotel New York Palotában adták át a 11. Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat. A vacsorát Wolf András, a Boscolo séfje készítette.

Borászok Borásza

JÁSDI ISTVÁN

Jásdi István és Jásdi Attila

Hogyan is állt össze a Borászok Borásza és Borászok Barátja jelöltlista?

A Borászok Borászai egyenként megalkották a saját „ötvenes” listájukat az általuk javasolt nevekkel, amelyet felkérésre elküldtek a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumához. A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét.


Kétkörös szavazás

Az 50 jelöltnek egy szavazata volt. A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően kétkörös szavazással, egyszerű többséggel választották meg a győztest. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt közül hozta meg a végső döntést az 50 jelölt, szintén egy-egy szavazatával. Ők voltak a döntősök: Borászok Barátja különdíj

A kibővített kuratóriumi ülésen egyúttal minden Borászok Borásza 1 főt jelölt a Borászok Barátja díjra. A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.
A Borászok Borászainak jelöltjei közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választotta ki a győztest. Mindenkinek egy szavazata volt, egyszerű többség döntött.

Borászok Barátja


DR. CSIZMADIA ANDRÁS

A Borászok Barátja 2017-es jelöltjei voltak: