A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. október 4.

Egy családias, szerethető rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

A Szentendrei-sziget szívében fekvő falu negyedik alkalommal rendezi meg a hagyományos és hagyományőrző összművészeti fesztiválját Szigetmonostor Fő utcáján 2017. október 7-én, szombaton, ahol kinyitnak a porták és a vendégek betekinthetnek - ezáltal részesei lehetnek - a szigetlakók egykori falusi életébe. Az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót is kaphatnak a helyi konyha remekeiből.

A vendégszerető házigazdák szeretettel várnak mindenkit, így a népszerű udvaroknak nevet is adtak: Levendula, Kertbarátok, Helyi termék, Régimódi, Meseudvar, Nagyszülők udvara, Képes udvar, de megnyílik a Nyitott kapuk udvara, a Könyvudvar, az Aranyanyu udvar, a Mesterségek udvara és a Z’Art udvar is.

A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolgathatnak és meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

Természetesen a fesztivál több helyszínén főznek a Piroslábosok, a színpadokon népzenei, könnyűzenei fellépők pergő műsorai mellett kiállítások nyílnak.

Az idei év hangsúlyos témája a könyv. Lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, csodálhatunk régi kiadásokat, megtalálhatjuk a kedvünkre való irodalmat a könyvturkálóban, tanúi lehetünk a könyv csodálatos átalakulásának és kipróbálhatjuk a nyomtatást merített papírra.
A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

Jó tudni!

A fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetesen regisztráló vendégek között értékes nyereményeket sorsolnak ki.


További információ:

www.piroslabosfesztival.hu
www.facebook.com/piroslabosfesztival