Ízvadászat » Magyar ízek

VinCE Budapest

VinCE Budapest

2016.03.04.

A szakácsok után a borászok díjkiosztója következett. Idén második alkalommal adták át a VinCE Awards-ot, amelyre tíz kategóriában lehetett jelölteket állítani, további két díjat pedig a Vince Magazin ítélt oda a saját tesztjein legtöbb csillagot gyűjtő borok alapján.

Elkezdődött a borász szakma csúcseseményének számító VinCE Budapest Wine Show. Ezen mutatkozik be a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló és -megőrző rendszere, amelyből itthon elsőként a rendezvény vendégei kóstolhatnak – természetesen magyar szőlőfajtákból készült – borokat. A neves hazai és nemzetközi szakmai tekintélyek előadásai mellett idén először borász tehetségkutatót is rendeznek, ahol vállalkozó kedvű borászok mutathatják be boraikat egy szakértői zsűrinek. A március 3-i szakmai nyitónap végén második alkalommal osztották ki a VinCE Awards-ot, amelyet tíz kategóriában hirdettek meg a szervezők. Pénteken és szombaton pedig a nagyközönség is elmerülhet a minőségi borok világában és egy online shopban mindenki be is szerezheti saját kedvenc borait.

A VinCE Budapest mindig tartogat valamilyen újdonságot látogatói számára. Az idén ez a holland By the glass® hazai premiere. A By the glass® a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló -megőrző rendszere, amelyet itthon először a VinCE Budapest vendégei próbálhatnak ki a rendezvény három napja alatt. A különteremben felállított rendszerben magyar szőlőfajtákból  - furmint, juhfark, kékfrankos – készült ötcsillagos borokat kóstolhatnak meg.  A bortároló rendszer lényege, hogy a benne tárolt borokat mindig tökéletes hőmérsékleten tartja, megóvja őket a számukra káros oxigénnel való találkozástól, és egyetlen gombnyomással csak a szükséges mennyiséget tölti frissen a poharakba. Mindezt az okos telefonok nyújtotta lehetőségekkel ötvözve, a By the glass® SmartWine applikációval értékelhetik a bort, megoszthatják ismerőseikkel, és a kóstolt borok adatait később is bármikor visszanézhetik.

Wine Star – Borász tehetségkutató

A zenei tehetségkutatókhoz hasonlóan feltörekvő tehetséges borászok mutatkozhatnak meg egy szakértőkből álló szűri előtt a VinCE Budapest szakmai napján. A vállalkozó kedvű versenyzőknek rendhagyó módon, a bemutatott bor ízével, történetével, vagy akár a címkéjével kell meggyőzniük a zsűrit, hogy miért az ő bora a legjobb.  A show műsornak is beillő Wine Star kurzuson a közönség is megkóstolhatja a bemutatott borokat, a műsorvezető Rákóczi Ferenc lesz. A győztes értékes borcsomagot és jelentős VinCE Magazinos megjelenést kap, de ami valószínűleg számukra többet ér, az a zsűritagok figyelme, hiszen ott lesz Gianni, a Pomo D’oro étterem tulajdonosa, Pélyi Rebeka, a Kistücsök fősommelier-je, de lesz tajvani borkereskedő és brit borszakíró is.

Három nap a minőségi borok világában

A szakma csúcseseményének számító VinCE Budapesten immár hetedik alkalommal ismerkedhetnek meg válogatott pincészetek kiváló boraival, borászati ismereteiket Master of Wine-ok előadásain tökéletesíthetik és a gyakorlatban is próbára tehetik. A borok háromnapos ünnepén ezer féle, a VinCE Magazin tesztjein négy-ötcsillagos eredménnyel szereplő borokat kóstolhatnak meg, hazai és külföldi borvidékek borkultúrájába kapnak betekintést a látogatók, valamint feltárul a francia, a tokaji és a francia pezsgők világa is.  Az esemény alkalmat ad arra is, hogy kedvenc boraikból saját válogatást állítsanak össze és a rendezvény idején megnyílt online áruházban meg is vásárolják a belépőjegy egy részét erre felhasználva. Az online shop a rendezvényt követően március 9-ig lesz elérhető.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább