Receptek

Malackolbász sült gombákkal

Malackolbász sült gombákkal

Frideczky András receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 240 g bőrös császárhús
  • 200 g sertésdagadó
  • 240 g marhafaggyú
  • 120 g füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g fűszerpaprika
  • 3 g őrölt kömény
  • 80 ml víz
  • sertésvékonybél
  • 200 g siitake gomba
  • 1 cs újhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, a fokhagymát finomra vágjuk, mindehhez hozzáadjuk a szükséges mennyiségű hideg vizet, és befűszerezzük. Kolbásztöltő segítségével a beáztatott bélbe töltjük a 200 gramm súlyú kolbászokat. A gombákat rusztikusra vágjuk, és megsózva, az újhagymával együtt sütni kezdjük. A kolbászokat 3 percre 70 °C-os vízbe tesszük, hogy a bőre feszessé váljon, és ne repedjen ki sütés közben. Néhány helyen megszurkáljuk, és megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.