Ízvadászat »  Világkonyha

Páratlanul izgalmas Európa első víz alatti étterme

Páratlanul izgalmas Európa első víz alatti étterme

2019.03.23.  | MKO, fotó: Archdaily

Főleg tengeri ételeket kínálnak Európa első víz alatti éttermében: az Undert a Snøhetta építészei tervezték Lindesnes település mellé, a norvég tengerpartra.

A közel 500 négyzetméteres épületbe a szárazföld felől érkezik a vendég, de a vacsoráját több mint öt méter mélyen kapja meg.

A majdnem 11 méter széles panorámaüvegen beszűrődő zöldes fény meghatározta a koncepciót:

hűvösen elegáns az Under belseje, amelyhez igazodik a belsőépítészet és a sok egyedi bútor is.

Rune Grasdal építész egy biztonságos kapszulát teremtett, amely ellenáll a partvidék sokszor mostoha időjárásának – a masszív betonkonstrukció bírja a hullámokat. Az étterem érdekessége, hogy tengerbiológust is bevontak a tervezésébe, Trond Rafoss feladata az volt, hogy segítse a Snøhettát abban, hogy olyan felületeket tudjanak kialakítani, amely segíti, hogy a 34 méteres betonfelületeken megtelepedhessenek a vízi élőlények.

A munka során figyeltek arra, hogy az akusztika is optimális legyen: a Brekke & Strand Akustikk AS gondoskodott arról, hogy akár koncerteket is lehessen tartani az izgalmas víz alatti térben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.