Menyhárt Attila cukrász megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai selejtezőjét, ezzel első magyarként kijutott a világbajnokságra.
A közép-európai selejtezőt már kétszer halasztották el, de a mai napon a magyar szakember végre bizonyíthatott: a német Markus Webert és az osztrák Johannes Warmuth-ot fölényesen legyőzve kvalifikálta magát a franciaországi, az október végén Párizsban megrendezendő döntőre.
A forduló első helyén kívül Attila a közönségdíjat is megnyerte csokiszobrával.
A reggel kilenctől este 18.30-ig tartó cukrászversenyen, több, kötelező feladatot kellett megoldani.
1. TASTE – friss napi desszert, fagyasztás nélküli technikával készítve
2. DESIGN – csokoládészobor, 5 kilogrammot nem meghaladó össztömegben
3. SNACK – street food desszert, melynek teljes egészében növényi összetevőkből kell, készülnie – a csomagolásnak is
4. BONBON – csokoládé bonbon maximum 12 g tömeggel, legalább kétféle textúrával, E-számos összetevők nélkül.
5. YOU – ráadás feladat, egy 3 perces videófilm összeállítása, mely jól illusztrálja az alkotások koncepcióját, elkészítésének főbb mozzanatait.