Hírek

MTI - Fotó: MKO

2022. január 12.

Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral, valamint füstölthús-szobrászattal várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton.

Vácrátóton hetedik alkalommal rendezik meg január 15-én 14 órától a pikniket, ahol a látogatókat több mint ezer adag kocsonyával várják. Idén egy különlegességgel is készülnek:

füstölt húsokból készülnek különféle "szobrok":
lesz kolbászból bicikli, kerítés, sonkából pedig hóembert faragnak.

Spiegelhalter László polgármester tájékoztatása szerint bárki nevezhet a helyszínen, Vácrátót főterén különleges kocsonyával vagy forralt borral. A versenyre benevezett ételeket és italokat szakértő zsűri értékeli.

A piknik évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően annak, hogy a hagyományos kocsonyák mellett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is meg lehet kóstolni. Emellett pedig sokféle ízesítésű forralt bort és puncsot is árusítanak.

A látogatók az étel- és italjegyek, az úgynevezett

"Rátót-tallérok" megvásárlásával a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

A piknik fővédnöke idén is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Vácrátót országgyűlési képviselője, aki saját kezűleg készített réteseivel járul hozzá a rendezvény sikeréhez.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra