Hírek

MKO

2022. március 9.

Két év kihagyás után először rendezték meg Európa egyik legnagyobb hagyományos borkiállítását, a párizsi Vinexpo – Wine Paris 2022-t. Közel 3000 pincészet képviseltette magát, melyek nagy része a világ leghíresebb borvidékeiről érkeztek.

A látogatók a francia borok mellett az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt mutató külföldiek kínálataival is megismerkedhettek. 2022-ben elsőként egy magyar pince, a Jammertal Borbirtok is képviseltethette magát az eseményen.

A meghívást azzal érdemelték ki, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb presztízsű eseményén, a Concours Mondial de Bruxelles 2021 versenyen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta - mintegy hét és félezer mintából.

Kövesdi Zsófia, főborász, Varjas Sarolta Judit és Dr. Szűcs Róbert - a Jammertal Borbirtok tulajdonosai

„Elnyertük a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat, s ezzel feltettük Villányt a világ elit vörösborainak térképére” - mondja dr. Szűcs Róbert, a borászat tulajdonosa. - „Az elmúlt években is számos magasan jegyzett nemzetközi versenyen nyertek a boraink arany- és nagyaranyérmeket, de

hogy egy magyar vörösbor egy nagy nemzetközi versenyen az összes társa közül a legmagasabb pontszámot kapja, valóban egyedülálló siker.”


A párizsi kiállítás mérföldkő lehet a Jammertal Borbirtok életében, és így a villányi borok számára is, hiszen a francia szakmai közönség megismerkedhetett a magyar borral. A kóstolások során nagyon sokan csodálkoztak rá a magas minőséget képviselő villányi tételekre, a Jammertal Borbirtokra, és vallották be, hogy korábban még csak nem is hallottak erről a borvidékről.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra