Hírek

Orbán Szilvia

2022. január 14.

Az amerikaiak „tökéletes háziasszonyának” legelső étterme saját, bedfordi farmházának hangulatát idézi.

Még tavaly októberben röppent fel először a hír, hogy Martha Stewart egy étterem megnyitásán gondolkodik, ráadásul nem is akárhol, hanem Las Vegasban. Egy ideig az egész csak merő pletykaként terjedt az amerikai gasztrovilágban, ugyanis senki nem tudott konkrét részletekkel szolgálni. Nem volt semmilyen hivatalos bejelentés, és Martha csapata sem adott ki közleményt – míg végre felbukkant egy építési engedély a Las Vegas-i Paris Hotelhez kapcsolódó munkálatokról, ám ebből az iratból sem derült ki túl sok konkrétum.



Egészen január elejéig kellett várni a részletekre: 5-én ugyanis a Paris tulajdonosa, a Ceasars Entertainment hivatalosan is bejelentette a projektet: közölte az étterem nevét és az indulás várható időpontját, írja a FoodAndWine

A tavasszal nyitó The Bedford by Martha Stewart a leírás szerint Martha New York állambeli, bedfordi farmházának elbűvölő hangulatát idézi majd. Stewart legelső étterme a tervek szerint egyidejűleg 194 vacsoravendég befogadására lesz alkalmas.



A közleményben többször hangsúlyozzák, hogy a The Bedford lesz Stewart legelső étterme – ezzel egyértelműen alacsonyabb státuszúra minősítik Martha korábbi vendéglátós próbálkozását, a Martha Stewart Cafét.


A projekt kapcsán azóta megszólalt már a legfőbb érintett is: „A Caesars Entertainment különösen szorgalmas, profi, s összességében nagyszerű partnernek bizonyult az együttműködés, a tervezés és a megvalósítás során” – fogalmazott Stewart.

„Az étterem nagyon pontosan tükrözi majd mindazt a stílust és ízlést, ami a ’Martha Stewart-márka’ sajátja.



Az ételek isteniek lesznek, és tökéletesen megegyeznek majd azokkal a fogásokkal, amelyeket én magam otthon, a családomnak és a barátaimnak is kínálok. Az építészeti megoldások, illetve a berendezés pedig az én gyönyörű, hangulatos bedfordi otthonomat idézi. Garantálom, hogy a The Bedfordban elköltött vacsora váratlan és élvezetes élmény lesz” – szögezte le Martha.



A Stewart és kulináris csapata által vezetett konyha a Caesars közleménye alapján „kivételes kreativitással és minőségben elkészített, ízletes, szezonális fogásokat, hétvégi brunch-okat, illetve ünnepi menüt is kínál majd”.

Az egyelőre még nem nyilvános menüsorhoz, a hírek szerint, Martha Stewart személyes kedvencei – márkák és beszállítói források – is társulnak majd: például a D’Artagnan húsai, az Urbani szarvasgombái, a Roe kaviárja, vagy éppen a Las Vegas-i termelői piac, a Frog Hollow Farm, a Jasper Hill Farm, és a Vermont Creamery.



„Martha Stewart az amerikai vendéglátás egyik legünnepeltebb csillaga, és óriási megtiszteltetés, hogy bennünket – a Paris Las Vegas-t – választott legelső étterme helyszínéül” – nyilatkozta a hotel alelnöke és általános igazgatója, Jason Gregorec. „Martha és csapata végig csodás partner volt – amikor majd végre megnyitjuk a The Bedford kapuit, olyan élményt kínálunk, amit máshol egyszerűen képtelenség megkapni.”

…kivéve, ha valakit Martha a saját otthonába invitálna.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra