Magyar Konyha
2023. december 4.A Magyar Konyha adventi kalendáriumán minden nap kinyílik egy ablak. Hol egy szép idézet, hol egy recept, hol egy karácsonnyal kapcsolatos gasztrotörténeti morzsát osztunk meg olvasóinkkal. Lélekben és tettekben készüljünk együtt a karácsonyra!
A karácsonyi fűszerek illata legalább annyira kedves emlékeket ébresztő élmény, mint a fenyőillat. A szegfűszeg nemcsak a borleves, a sült alma vagy a forró italok elmaradhatatlan összetevője, de a karácsonyi pulykát is pikánssá teszi.
Az indonézeket boldog embereknek tartják. Egy mondás szerint azért kell mindenkinek ebből a fűszerből készült nyakláncot hordania, mert „a szegfűszeg nyugtatja az elmét, békíti a szívet, megkönnyíti az emésztést és hűti az ember vérét”.
Fotó: Adobe Stock, Getty Images, Kaunitz Tamás