A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Balaton

Magyar Konyha

2018. november 19.

Többfrontos támadást intéztek a régió szerelmesei a Balaton nyári “strand, lángos és sült hekk” imázsa ellen. A cél bemutatni, hogy a Balaton nem csupán egynyári, vagy csak nyári szerelem. Bezár a strand, elhűl a lángos, de bőven találunk programot egész évben, és még a minőségi eszem-iszomról se kell lemondanunk. Erről szól a Balatoni KÖR Egész évben Balaton! kezdeményezése és a friss és ropogós turisztikai film, a Balatoni Vadásznapló. Kattintsunk, nézzünk, és keljünk útra!

Kedvcsináló: levadászott nagyvadak

Aki nem szeret jókat enni és a bort és lehetőleg a gyönyörű tájakat is kerüli, annak nem ajánlott a Kóstolom borturisztikai csapat és a Balatoni Kör összefogásából létrejött film. Az alkotók idén ősszel kerékpárral végig túrázták a tó körüli jelentős borászatokat és vendéglátóhelyeket -vagyis a balatoni nagyvadakat. Az út során rögzített felvételekből készült a Balatoni vadásznapló.

Ha már kopnak a nyári emlékek, és felidéznénk a jó pillanatokat, vagy kíváncsiak vagyunk, mi történik a tó másik partján, esetleg megnéznénk a Balatont egyszer ősszel is, érdemes
Na de hol?

A Magyar Konyha 2013 óta évente kalauzba rendezi a legjobb gasztro lelőhelyeket a Balaton körül, külön jelölve a télen is nyitva tartó egységeket (az idei kiadványt a júliusi lapszámmal lehetett beszerezni). A helyi vendéglátósok és borászok tömörülésével alakult Balatoni KÖR érdekképviseleti egyesület pedig térképre rendezte az egész évben nyitva tartó, minőségi vendéglátóhelyeket. Az ismert városokkal nincs is gond, de a déli csücsök, vagyis Balatonlelle és Keszthely közti terület egyelőre kies. Csapody Balázs, a szemesi Kistücsök tulajdonosa ígéretet tett, hogy ez a rész is megélénkül a közeljövőben.

Mit csináljunk még idén?

Számos program ígérkezik a 2018-as évre, akár a déli, vagy az északi oldal felé húz a szívünk, érdemes feladni az elveket és körbeutazni.

Kóstoljunk BalatonBort különböző pincészetektől!
November 23-26 között együnk halat Badacsonyban a második Gasztrohegy hétvégén - Halak a hegyen túrán

November 24-25 között látogassunk el Balatonfüredre a Füred Gasztro rendezvényre!

Korcsolyázzunk a balatonlellei műjégpályán és igyunk forralt bort a hüttében! (nyitás: november 24)

Hangolódjunk az adventre a Balatoni KÖR Gasztro Piknik sorozat téli helyszínein:
december 1-2. Balatonlellei Gasztro Piknik, Adventi Fesztivál, Karácsonyi Vásár és Mikulás Regatta vitorlásverseny

december 8. Badacsonyi Gasztro Piknik

Zárjuk az évet valami disznósággal az évbúcsúztató badacsonyi Gasztrohegy hétvégén!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra