A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Balaton

Magyar Konyha

2018. november 19.

Többfrontos támadást intéztek a régió szerelmesei a Balaton nyári “strand, lángos és sült hekk” imázsa ellen. A cél bemutatni, hogy a Balaton nem csupán egynyári, vagy csak nyári szerelem. Bezár a strand, elhűl a lángos, de bőven találunk programot egész évben, és még a minőségi eszem-iszomról se kell lemondanunk. Erről szól a Balatoni KÖR Egész évben Balaton! kezdeményezése és a friss és ropogós turisztikai film, a Balatoni Vadásznapló. Kattintsunk, nézzünk, és keljünk útra!

Kedvcsináló: levadászott nagyvadak

Aki nem szeret jókat enni és a bort és lehetőleg a gyönyörű tájakat is kerüli, annak nem ajánlott a Kóstolom borturisztikai csapat és a Balatoni Kör összefogásából létrejött film. Az alkotók idén ősszel kerékpárral végig túrázták a tó körüli jelentős borászatokat és vendéglátóhelyeket -vagyis a balatoni nagyvadakat. Az út során rögzített felvételekből készült a Balatoni vadásznapló.

Ha már kopnak a nyári emlékek, és felidéznénk a jó pillanatokat, vagy kíváncsiak vagyunk, mi történik a tó másik partján, esetleg megnéznénk a Balatont egyszer ősszel is, érdemes
Na de hol?

A Magyar Konyha 2013 óta évente kalauzba rendezi a legjobb gasztro lelőhelyeket a Balaton körül, külön jelölve a télen is nyitva tartó egységeket (az idei kiadványt a júliusi lapszámmal lehetett beszerezni). A helyi vendéglátósok és borászok tömörülésével alakult Balatoni KÖR érdekképviseleti egyesület pedig térképre rendezte az egész évben nyitva tartó, minőségi vendéglátóhelyeket. Az ismert városokkal nincs is gond, de a déli csücsök, vagyis Balatonlelle és Keszthely közti terület egyelőre kies. Csapody Balázs, a szemesi Kistücsök tulajdonosa ígéretet tett, hogy ez a rész is megélénkül a közeljövőben.

Mit csináljunk még idén?

Számos program ígérkezik a 2018-as évre, akár a déli, vagy az északi oldal felé húz a szívünk, érdemes feladni az elveket és körbeutazni.

Kóstoljunk BalatonBort különböző pincészetektől!
November 23-26 között együnk halat Badacsonyban a második Gasztrohegy hétvégén - Halak a hegyen túrán

November 24-25 között látogassunk el Balatonfüredre a Füred Gasztro rendezvényre!

Korcsolyázzunk a balatonlellei műjégpályán és igyunk forralt bort a hüttében! (nyitás: november 24)

Hangolódjunk az adventre a Balatoni KÖR Gasztro Piknik sorozat téli helyszínein:
december 1-2. Balatonlellei Gasztro Piknik, Adventi Fesztivál, Karácsonyi Vásár és Mikulás Regatta vitorlásverseny

december 8. Badacsonyi Gasztro Piknik

Zárjuk az évet valami disznósággal az évbúcsúztató badacsonyi Gasztrohegy hétvégén!